DRAMMEN: Onsdag morgen erfarte Drammens Tidende Jonatan Braut Brunes var enig med Strømsgodset Toppfotball om innholdet i en kontrakt. På kvelden samme dag signerte Brunes en 3,5-årskontrakt med Brunes – ut 2025-sesongen.

Godset og Lillestrøm er enige om en overgangssum. Ingen av klubbene ønsker å oppgi noen sum, men etter det DT erfarer er den på drøyt tre millioner kroner.


Dermed er erstatteren til Lars-Jørgen Salvesen på plass. Salvesen, som har vært Godsets førstevalg på spissplassen de siste månedene, ble solgt til Bodø/Glimt i forrige uke. Salget har etter det DT erfarer en totalramme på drøyt 13 millioner kroner.

Sist fredag skrev Romerikes Blad at Lillestrøm var i samtaler med Strømsgodset om et salg av Brunes. Den 21-årige spissen har i vår vært utlånt til 1. divisjonsklubben Start, men i helga hentet LSK ham tilbake. Nå er altså Brunes solgt til SIF.

LES OGSÅ: Klar for Godset: – Ser veldig spennende ut

På Marienlyst

Jonatan Braut Brunes var på Marienlyst onsdag ettermiddag for å signere for Strømsgodset, etter blant å ha gjennomført en medisinsk test. Drammens Tidende fikk tatt en prat med SIFs nye spiss.

– Hvorfor ble det Strømsgodset?

– Når en klubb tar kontakt får du ofte en magefølelse på om dette er noe for deg eller ikke. Jeg fikk en god følelse direkte når det gjaldt Godset. Da var det bare å kjøre på, sier han.

Brunes nevner at han fikk et godt inntrykk av trenerteamet og den sportslige ledelsen, og måten alt ble lagt fram på.

– Jeg fikk en følelse at SIF virkelig ville satse på meg, og de har også fulgt meg og sett mange av kampene jeg har spilt, fortsetter spissen, som gleder seg til å komme til Marienlyst for å spille fotball.

– En kul klubb, slår unggutten fast.

LES OGSÅ: Salvesen om overgangen: – Litt vemodig er det jo

Sliter etter korona

Det tar imidlertid noen uker før Jonatan Braut Brunes får sin Strømsgodset-debut. Det skjer ikke mot Sarpsborg 08 (H) søndag. Brunes har nemlig pådratt seg en infeksjon etter korona, og er ikke ventet i spill for drammenserne før om noen uker.

– Planen er være for fullt tilbake om rundt tre uker. Satser alt på det, opplyser Jonatan.

Godset har spillefri i neste uke, og etter Sarpsborg 08 er Jerv (H) 21. august og Sandefjord (B) 27. august de neste kampene.

Jonatan Braut Brunes er foreløpig toppscorer i 1. divisjon med tolv mål på 14 seriekamper. Han er dessuten fetteren til megastjerne og Manchester City-spiller Erling Braut Haaland (21).

– Det er få spisser i verden som kan sammenligne seg med Erling, og det har jeg ingen planer om å gjøre, sier Brunes, som melder at han ofte er i kontakt med sin berømte fetter.

– Ja, det hender vi snakker daglig med hverandre på telefon. Vi har et fint forhold.

Brunes er fra Rogaland, og spilte først i Bryne. Han har også vært i Sola og Florø – i tillegg til Lillestrøm og Start.

Flo: – En uredd spillertype

Jostein Flo, leder for sport og spillerlogistikk i Strømsgodset Toppfotball, er meget fornøyd med å få signaturen til Jonatan Braut Brunes. Flo avslører at de har jobbet med Brunes lenge, i tilfellet en av spissene ble solgt i sommervinduet.

– Brunes er en uredd spillertype, som har potensial til å bli en meget god spiss. Han har litt Haaland i seg uten at jeg ville sammenligne for mye. Jonatan er god innenfor sekstenmeteren. Ung, fremadstormende og entusiastisk, forteller Flo.

SIF-lederen poengterer at Brunes må få tid til å vende seg til spillestilen og så videre, men tror han vil passe godt inn.

LES OGSÅ: Lars (31) gjorde noe uventet: – Det var et drastisk valg, og det vakte nok noe oppsikt