Amedia-avisenes sportsportal Direktesport lanserer en egen app for smart-TV. Det betyr at alle som abonnerer på Drammens Tidende får tilgang til direktesendt sport rett inn på tv-skjermen.

Det er gjennom Direktesport at Drammens Tidendes abonnenter har tilgang til Strømsgodsets treningskamper, Åssiden i divisjon 3, knallharde oppgjør i DT-cupen, aldersbestemte klubb- og landskamper. For å nevne noe som har med fotball å gjøre. Men også annen sport, fra trav til volleyball, finnes på Direktesport.

Kort sagt er det idrett fra hele landet, fra dekningsområdet til de 75 søsteravisene i Amedia. Det gjør at Drammens Tidende også tilbyr livestream fra en rekke bortekamper.

– I Drammens-regionen har vi en rekke godbiter i vente. Allerede fredag spiller Strømsgodset mot Vålerenga. Kampen ser du selvfølgelig live på dt.no, eller i den nye TV-appen, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli i Drammens Tidende.

Tidligere har denne strømmetjenesten stort sett vært lagt opp til at folk skal se sport på mobilen eller datamaskinen. Nå har det blitt lansert en helt ny app for smart-TV, som skal gjøre det lettere å se sport direkte eller i opptak, på fjernsynet. Appen kan lastes ned i Apple TV og på nyere Samsung TV-er.

– Våre aviser har de siste årene sendt flere tusen sendinger med fotball, håndball og ishockey, friidrett, langrenn og en rekke andre idretter. Vi har opplevd stor interesse blant våre abonnenter for dette tilbudet som de hittil har kunnet se vi pc, mobil eller brett. Nå bretter vi det ut i storformat og lager apper for smart-TV, sier Helge Birkelund som er direktør for sportsutvikling i Amedia.

I tilbudet fra Direktesport ligger blant annet treningskamper med Strømsgodset, RBK, Molde, Brann, Vålerenga og resten av lagene i Eliteserien. Når sesongen starter vises alle kampene fra Toppserien, PostNord og en rekke andre kamper for store og små, som for eksempel Norway Cup.

Direktesport har også kamper fra Rema 1000-ligaen i håndball og en rekke andre sendinger så som Birkebeineren, Holmenkollstafetten og NM i alt fra bordtennis til boksing.