DRAMMEN: Gladnyhet!

I vinter kan du se norgescupen i langrenn direkte her på dt.no, der lokale løpere konkurrerer med noen av de beste utøverne i Norge.

– Dette blir skikkelig bra, og er et veldig fint tilbud for våre abonnenter. Vi har mange spennende skiløpere fra vårt område, noe vi blant annet så under den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg, sier Ola Niemann, nyhetsleder i Drammens Tidende.

Første skirenn du kan se på dt.no er norgescuprennene på Gålå kommende helg.

Der er blant andre Konnerud IL sterkt representert ved Tiril Liverud Knudsen, Maria Hartz Melling og Margrethe Bergane. Sammen med Emma Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb er de klare for både 10 km fri og 20 km klassisk jaktstart sammen med en rekke andre sterke løpere.

Martin Kirkeberg Mørk er usikker foran helgas renn grunnet sykdom, men er normalt sett en toppløper i norgescupen.

Senere i vinter sendes Norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker. I alle disse rennene stiller flere hundre deltakere til start, og flere av dem kommer fra vårt område.

– I tillegg til landslagsløperne som går på toppnivå har vi mange utøvere som er på vei opp og fram. Alt fra unge talenter til de som skraper på døren for å få enkelte muligheter i verdenscup. Det er bare én av flere grunner til at det er perfekt å få servert renn på dt.no utover vinteren, sier Niemann i Drammens Tidende.

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner. For hver av de tre rennhelgene i Norgescupen stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

– Vi kan vise disse rennene fordi vår eier, Amedia, har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Vår abonnenter får tilgang til sendingene på plattformen Direktesport som finnes på vår nettavis, sier Ola Niemann.


Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

  • Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.–27. november 2022
  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.–19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.–12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.–26. februar 2023

– Det er veldig bra for Ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist fram våre aller beste skiløpere, bredden i Ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele Ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig fram til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.

Rennene finner du som nevnt på dt.no under Direktesport.