Nå kan du søke penger

KLARE MED NYE MILLIONER: Einar Juels legat ønsker nå nye søknader om støtte velkomne. Legatet styres av styreleder Dag Østern, styreleder (til høyre), Sigrid Thielemann (H) og Håkon Knudsen (Ap). Foto: Lars Johnsen

KLARE MED NYE MILLIONER: Einar Juels legat ønsker nå nye søknader om støtte velkomne. Legatet styres av styreleder Dag Østern, styreleder (til høyre), Sigrid Thielemann (H) og Håkon Knudsen (Ap). Foto: Lars Johnsen

Artikkelen er over 4 år gammel

På nytt skal det deles ut millioner av kroner til prosjekter med god samfunnsverdi.

DEL

DRAMMEN: – Vi ønsker oss søknader om penger til gode prosjekter som genererer god samfunnsverdi, sier Dag Østern, styreleder i Einar Juels legat.

I fjor fikk legatet inn søknader på til sammen 6,6 millioner kroner. 80 prosjekter fikk støtte på til sammen 4.479.383 kroner, et gjennomsnitt på 56.000.

Størst sum fikk Drammen og omegn Turistforening med 302.500 kroner, tett fulgt av Filadelfia med 300.000. De minste beløpene lå på 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Varetektsfengsles for fire nye uker

Prosjekter, ikke drift

– Det vi deler ut penger til er konkrete prosjekter, ikke ren drift. Og gjerne grupper av folk som ikke nødvendigvis er organisert, men som gjøre en samfunnsnyttig innsats, som Vedgjengen Drammen, sier Sigrid Thielemann.

Hun er nytt styremedlem i legatet, oppnevnt av Drammen bystyre, mens Håkon Knudsen er oppnevnt som styremedlem av Buskerud fylkesting. Sammen med Dag Østern, tidligere kommunaldirektør i Drammen kommune, utgjør de styret i legatet.

– Vi ser gjerne forslag til tiltak for flyktninger og asylsøkere. Hverdagsintegrering er et aktuelt tema for oss- Gode prosjekter innen dette ser vi gjerne søknader på, sier Håkon Knudsen.

Thielemann sier at de like gjerne kan gi støtte til et prosjekt som en busstur for eldre.

– Det skal være enkelt å søke, men de må legge ved en økonomisk plan og et begrunnet forslag. Det kan hende vi må be om ytterligere dokumentasjon, sier Østern.

Legatet er i dag på nær 66 millioner kroner. Disse pengene forvaltes av Nordea i et fond, der 30 prosent er plassert i aksjer og resten i rentepapirer. Dette sikrer bedre avkastning.

LES OGSÅ: MIF tester Odd-spillere

Einar Juels legat:

Brukseier Einar Juel opprettet i 1937 et legat «Einar Juels legat».

Legatet deler årlig ut deler av avkastningen til organisasjoner i Drammen by og Buskerud fylke.

Einar Juel levde fra 1866 til 1942, og var brukseier, trelasthandler, bankdirektør og ordfører i Kragerø.

Han er etterkommer av Iver Albert Juel som var trelasthandler, skogeier, skipsreder, bankdirektør og varaordfører i Drammen.

LES OGSÅ: Klar for to nye leder-år

Kommentarer til denne saken