DRAMMEN: Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har søndag sendt ut farevarsel for flom og jordskred på gult nivå for deler av blant annet Viken. Enn så lenge gjelder varselet fram til mandag.

Jordskredvakt ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) Heidi Anette Grønsten forteller at det kan være lurt å holde et øye med været.

– Jeg tror man bør ta sine forholdsregler og sjekke sluk, sånn at vann kan renne fritt. Det er også meldt et relativt intenst regn. Sjekk værmeldingen – i hvert fall hvis du skal ferdes i trafikken, sier Grønsten.

Meteorologisk institutt bekrefter til Drammens Tidende at det ligger an til å bli regnfullt det nesten halvannet døgnet.

– Fra søndag formiddag til midnatt på mandag sier prognosene at det skal komme 35 millimeter med regn. Det blir altså en våt ukestart, sier Statsmeterolog i Meteorologisk institutt, Bente Wahl.

Måtte avlyse julemarked: – Krysser fingrene for bedre vær

Kan komme mye regn

Det ser ikke ut til at drammensregionen er spesielt utsatt for jordskredfare.

– Risikoen er nok størst i områder hvor det har kommet mye snø, som så smelter på grunn av høye temperaturer, sier Grønsten.

Kjøligere utover uken

Statsmeteorologen forteller til avisa at både mildværet og regnværet vedvarer til og med tirsdag. Fra og med onsdag blir det kaldere.

– Det går mot en kjøligere periode, hvor det kanskje blir minusgrader og noe snø. Lave temperaturer kan gi glatte veier. For trafikantene gjelder det å være forsiktig. I hvert fall hvis man skal opp i fjellene. Snøgrensa kryper nedover og ligger for tiden på rundt 200 meter. Derfor skal man ikke så høyt for å finne snødekke på veiene.