Nå kommer sommerværet: – Solen steker bra

Drammen 15. april 2020. Mye kunne vært bedre, men været må sies å være så bra som det er mulig å få det.

Drammen 15. april 2020. Mye kunne vært bedre, men været må sies å være så bra som det er mulig å få det. Foto:

Arbeidsuka startet med minusgrader, men allerede i dag kan temperaturene være oppe og nikke på 18 grader. Værvarselet de neste dagene er som hentet ut fra en sommerferiedrøm.

DEL

Jeg velger meg april. I den blir somren til.

Bjørnstjerne Bjørnson var inne på noe da han, lenge for både spanskesyken og koronapandemi, skrev diktet om den vakre vårmåneden som bærer bud om lysere tider.

Dikterens ord ble skrevet i 1888, men kan kanskje fungere som en trøst for brakkesyke drammensere også i dag?

For værvarselet de neste dagene framstår som snasent øyegodteri. Da arbeidsuka startet tirsdag morgen, var det minusgrader i Drammen tidlig om morgenen. Kontrasten blir enorm til dagens toppnotering.

Lov å håpe på 18 grader

– Det blir kanskje høyest temperaturer i dag, og det kan komme opp mot 15 til 16 grader. Lokalt er det lov å håpe på 18 grader, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

En titt på Yr viser en strålende sol så langt øyet kan se. En rask telefon til fagekspertisen bekrefter at dette ikke er en luftspeiling.

– Høytrykksoppbyggingen over Skandinavia lover godt for oss østafjells. Det blir mye bra framover, og det er antydning til i hvert fall en uke med sol, sier Granerød.

Temperaturene vil bli noe lavere fra i morgen og ut uken, mens det neste uke igjen ser ut til å stige.

Skogbrannfare

– Allerede i morgen vil det bli en lavere temperatur med rundt 12 grader. Samtidig står solen høyt på himmelen og steker bra, sier Granerød.

Saken fortsetter under bildet.

Her kommer sommeren på idyllisk vis. Det blir rikelig med anledning til å nyte sola i fulle drag de nest dagene.

Her kommer sommeren på idyllisk vis. Det blir rikelig med anledning til å nyte sola i fulle drag de nest dagene. Foto:

Det kan komme enkelte vindkast, men ikke i nærheten av hva vi opplevde på tampen av påskeferien. Det er heller ikke ventet en styrke som får insituttet til å sende ut farevarsel.

Gult farevarsel for skogbrannfare opprettholdes. Lite nedbør over lang tid gjør at dette er gjeldende for hele distriktet.

– Lokalt stor gress- og lyngbrannfare i områder der det ikke ligger snø. Faren vil øke utover i uka da det stort sett ventes tørt vær, heter det i farevarselet.

Foto:


Artikkeltags