DRAMMEN: Rolige vindforhold og temperaturer opp mot 30 grader er det drammenserne kan vente seg de kommende dagene.

Men mens flere land i Europa har erklært krisetilstand som følge av de høye temperaturene, så vil varmen være mindre intens og vare kortere her i området.

– Vi kan si at vi får et blaff av hetebølgen. Det blir ikke som i Storbritannia som vil ha opp mot 40 grader i dag og delvis i morgen. Men 30 grader er innenfor rekkevidde, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt om drammensområdet.

Mulighet for torden

Onsdagen peker seg ut som den varmeste dagen.

– De to neste dagene vil vi få rolige vindforhold og oppholdsvær. Tirsdag venter vi at det vil være rundt 27–28 grader, mens det på onsdag vil bli opp mot 30 grader.

Meteorologen forklarer at hetebølgen deretter vil trekke østover.

– Det avsluttes med et pang på torsdag. Da er det ventet bygevær og muligheter for torden. Temperaturen vil også gå ned, men det vil fortsatt være over 20 grader gjennom helgen, spår meteorologen.

Ingen hetebølge

Siden den varme luften fra Storbritannia må over Nordsjøen, blir det ikke like varmt i Norge som det har vært i deler av Europa. Så selv om det blir varmere i luften, er det ikke meldt hetebølge i Norge, presiserer Mjelstad.

– For at det skal kalles en hetebølge etter vår definisjon må det måles temperaturer over 28 grader, og de skal ikke synke under 16 grader om natten. Dette må vare i fem dager på rad. Her i området vi vil få en varm dag, kanskje to, sier Mjelstad.