Gå til sidens hovedinnhold

– Nå må alle stille på dugnad – lærerne har også en plikt til å bidra

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal reagerer sterkt på lærerne som er sjokkerte over at de må møte på jobb. Hun får støtte av lederen i Utdanningsforbundet.

(Lierposten)

– Alle som jobber i kommunen må forvente at de fortsatt skal på jobb så sant de ikke er smittet, har symptomer eller er i karantene, sier ordføreren.

Reaksjonen kommer etter at noen lærere ved Høvik skole sier de sjokkerte over at de er bedt om å stille på jobb.

– Mange ønsker å bidra

– Jeg reagerer på at enkeltlærere er sjokkerte over at de må møte på jobb, men jeg håper artikkelen gir et feilaktig inntrykk av lærernes utsagn. Vi er i gang med å planlegge hjemmeundervisning og undervisning for barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner. I dette har lærerne en plikt til å bidra, sier Ringdal og legger til:

– Det vil være aktiviteter på skoler og i barnehager, men vi forholder oss selvsagt til de nasjonale retningslinjene, blant annet når det gjelder hygiene, små grupper og lignende krav. Lærere kan ikke kreve hjemmekontor. Vi i kommunen må planlegge hvordan vi skal håndtere situasjonen sammen med rektorene og lærerne. Grunnen til at direktoratet har stengt skoler er at elevene ikke skal bidra til å spre smitte, det er poenget.

Hun forteller at de opplever positiv respons fra de fleste i situasjonen vi nå står oppi, og at det er et stort ønske hos de fleste til å bidra.

– Det er jeg og alle andre i kommunen veldig glad og takknemlig for, avslutter Ringdal.

Følger myndighetene og kommunen

Eva Andersen, leder av Utdanningsforbundet i Lier, støtter ordføreren i uttalelsene.

– Det forbundet står for er at vi følger myndighetene og kommunens råd, og når kommunen vedtar noe, står vi ved det, sier hun.

Hun sier at lærernes ansvar er å ta vare på de barna som kommer på skolen, og i tillegg lage undervisningsopplegg som barna skal bruke hjemme.

– Ingen kan vite helt hundre prosent hva som er lurt og ikke lurt i denne situasjonen, for dette er noe vi aldri har vært borti, så skolene må finne hvordan de skal organisere seg. Så er det sånn at noen må være på jobb, for det er noen barn som må være på skolen. Vi må være lojale mot rådene fra myndighetene og vi må også ha dugnadsånden, sier Andersen.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Kommentarer til denne saken