DRAMMEN: Siden november har Lund Gruppen Arrangement (LGA) offentliggjort hvilke artister som skal opptre under Ypsilon- musikkfestivalen under den folkekjære og tradisjonsrike Elvefestivalen, som arrangeres av nettopp LGA og Byen Vår Drammen (BVD).

Til nå er det kjent at Alan Walker, Lukas Graham, Macklemore, Isah, Julie Bergan, Postgirobygget, Jonas Benyob, Jesper Jenset, Hjorterud Allé og Ka2 blir å se.

Torsdag kommer arrangørene med de to siste navnene.

Klokken 11.00 ble det kjent at Kamelen skal opptre. Én time etter kom de med navnet Steve Aoki. Sistnevnte er en kjent amerikansk DJ og produsent.

LES OGSÅ: Nette (40) ble overrasket over henvendelsen: – Stas

Større festival

– Vi er kjempefornøyde med årets line-up, sier daglig leder Magnus Lund i LGA til Drammens Tidende, og tilføyer at de i år har gjort en markant satsing og videreutvikling fra de tidligere årene - blant annet ved å ha flere internasjonale navn på programmet.

– Vi har store ambisjoner.

På spørsmål om han tror satsingen kan bidra til at det kommer folk fra andre byer enn Drammen under festivalhelgen, svarer lederen:

– Det merket vi faktisk i fjor, da var det en større økning av tilreisende fra Oslo og andre områder. Vi ser det fortsetter med line-upen for årets festival, og på billettsalget nå som er rekordhøyt på dette tidspunktet. Ambisjonen er at Ypsilon og Elvefestivalen skal tiltrekke seg enda flere besøkende fra hele landet.

Brikkene faller på plass

Artistene som ble offentliggjort torsdag, besøker Elvefestivalen og Ypsilon for første gang. Lund forteller at en bookingprosess gjerne går over et år, og at disse to navnene har stått på blokka deres ganske lenge.

Grunnen til at akkurat disse to blir «sluppet» sist, sier han handler om godkjennelse fra internasjonale agenter, samt at tidspunktet passer godt da arrangementet nærmer seg.

Planleggingen er i gang for lengst, og i mars kunne Lund fortelle Drammens Tidende om forandringene som er blitt gjort det siste året.

I tillegg til at musikkfestivalen byttet navn til Ypsilon, flyttes inngangen nærmere Ypsilon-brua, samt at VIP-området blir plassert på motsatt side. Tidligere har de hatt mulighet til å ta imot 10.000 besøkende per dag, i år økes kapasiteten til 12.000 - bare for å nevne noe.

Nå begynner altså brikkene å falle på plass, melder Lund:

– Mye av det vi jobber med nå handler om gjesteopplevelsen, og hvordan hver enkelt gjest skal få en fantastisk opplevelse. At det skal være en unik festival i parken, som sørger for at alle forholdene ligger til rette for tidenes festivalopplevelse for gjestene. Både gjennom å være i sentrum med alt som skjer under Elvefestivalen, og inne på festivalområdet til Ypsilon.