DRAMMEN/LIER: Brakar har tildelt ny kontrakt for busstjenester i Drammen og Lier til Vy Buss AS. Fra sommeren 2024 vil dermed kollektivtrafikken i hele Buskerudbyen være helelektrisk.

Det melder Brakar selv i en pressemelding.

– Vårt mål er å belaste miljøet minst mulig, så vi ser veldig frem til oppstart av denne kontrakten. Med overgangen til helektrisk i Drammen og Lier, vil utslippene våre reduseres med om lag 5,7 tonn CO2-ekvivalenter, sier administrerende direktør Terje Sundfjord i Brakar.

Den nye kontrakten trer i kraft 1. juli neste år og varer fram til 30. juni 2034.

Positive

100 busser skal betjene linjene i Drammen og Lier, hvorav 17 er leddbusser. I den nye kontrakten for Lier og Drammen vil alle bussene være elektriske.

Busselskapet skriver i pressemeldingen at siden Brakars busser i Kongsberg blir utslippsfri fra og med neste sommer, betyr det at hele Buskerudbyen vil ha utslippsfri kollektivtrafikk i 2024. Ifølge pressemeldingen blir Buskerudbyen blant de første byområdene i Norge som oppnår å bli utslippsfri.

– Dette gir et løft for hele Buskerudbyen, og går også hånd i hånd med Drammen kommunes mål om å bli Norges grønneste kommune, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune i pressemeldingen.