Naboer med traktor bistod med å slukke låvebrann

NEDBRENT: Låven i Bøleshagan i Vestbygda i Eggedal lot seg ikke redd.

NEDBRENT: Låven i Bøleshagan i Vestbygda i Eggedal lot seg ikke redd. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Naboer stilte opp med traktorer og snøfresere og spader for å slukke låve i full fyr.

DEL

(Bygdeposten) Klokken 11.15 søndag fikk Sør-Øst 110-sentralen melding om en låvebrann i Bøleshagan i Vestbygda i Eggedal. Det var eier selv om oppdaget og meldte fra om brannen.

Gården er brukt som fritidsbolig.

Brannen skal ha startet innvendig i bygningen, men det var verken mennesker eller dyr i den gamle låven.

Det var et voldsomt snøvær i Eggedal søndag formiddag, og i tillegg til at gården ligger et stykke fra allfar vei, var det vanskelig for brannvesenet å komme seg fram.

Gode naboer stilte opp

Handlekraftige naboer kom først til stedet med traktorer og snøfresere og snøskuffer.

- De brøyter på snø for å dempe flammene på låven, og de freser også snø på nabobygningene for å hindre spredning, sier vaktleder Glenn Espen Kustner ved Sør-Øst 110-sentralen.

På gården ligger det flere bygninger, både store og små.

GODE NABOER: Flere i nabolaget til gården kom til for å hjelpe til å slukke brannen med både traktorer og snøfresere og snøskuffer.

GODE NABOER: Flere i nabolaget til gården kom til for å hjelpe til å slukke brannen med både traktorer og snøfresere og snøskuffer. Foto:

Låven tapt i flammenes rov

Brannvesenet kom seg ikke helt inntil låven, så de måtte legge ut et par hundre meter med slanger for å få fram slukkevannet.

- Vi kan nok anse låven for tapt, og konsentrere oss om at bygningene i nærheten ikke blir skadet, sier vaktlederen når Bygdeposten snakker med han i 11.30-tiden.

Klokken 12.35 melder politiet i Sør-Øst at brannvesenet har kontroll på brannen, og at det ikke skal være fare for spredning til andre bygg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken