For Høyre er retten til å elske den du vil helt sentralt for enkeltmenneskets frihet. De siste 50 årene har denne selvfølgelige retten for oss alle blitt utvidet. Det er ikke lenger skambelagt å være samboere eller å ha sex før ekteskapet. Det er enighet om at homofile, lesbiske og bifile er like verdifulle mennesker som alle andre. Den likestillingskampen som mange har stått opp for, har blitt et felleseie for oss alle. Det har ikke alltid vært slik.

Det er lettere nå en noen gang før i historien å være ærlig og åpen med seg selv og overfor hverandre, om hvem vi er og hvem vi elsker. Kjærlighet og tryggheten til å uttrykke den, er grunnleggende for alle mennesker.

 

Det er fortsatt mange som sliter med negativt sosial kontroll i sine miljøer og som derfor ikke klarer eller tør å være åpne selv. Både kirken og moskeene fordømmer ved å si at det er en synd, og retorikken er knallhard ovenfor LHBTIQ-miljøet.

Når det går fra ord til handling, noe vi har sett flere tilfeller av, er det spesielt gutter med minoritetsbakgrunn som dessverre er fremtredende i voldsstatistikken. Det er et paradoks at i flere land hvor homofili er forbudt, blir det aller mest sett på porno som viser sex mellom samme kjønn. Det er på tide at det tas et oppgjør i disse miljøene en gang for alle.

Mangfold handler om å akseptere at vi er ulike, og når alt kommer til alt handler det om å akseptere kjærligheten i alle regnbuens farger. For kjærligheten kommer i alle slags hudfarger, fasonger, former, og ikke minst huske på at de som elsker annerledes kommer også i alle slags former.

Les også

Er seksualitet blitt et livssyn?

 

Vår jobb er å holde den døren inn til det frie samfunn så vid og velkommen at den enkelte føler det trygt å ta sine steg ut av andres kontroll og opplevelse av skam.

Vi er alle født frie, og vi har alle rett til å oppleve lykken. Det kreves at vi aldri glemmer verdien av å stå opp for kjærligheten og annerledesheten. Et mangfoldig samfunn som ikke sitter på fasiten for andres liv, er et gode for alle. Livet er kapitler i en lang bok som hver og en av oss må skrive.

Kjærligheten er det viktigste kapitlet i den boken og det er positivt at stadig færre lar den være noe som man bare kan skimtes om man leser mellom linjene.

For tross alt så er det kjærligheten som er det største. Det aller største.