Gå til sidens hovedinnhold

Når mange nå mister det lille nettverket de har i kampen ut av rusen, vil mange dessverre sprekke

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er en tid der vi vanligvis samler familie og venner til større og mindre selskapeligheter. Sånn blir det ikke i år. De fleste av oss kjenner nok på at denne julen blir rar, vi er slitne av inngripende restriksjoner og gleder oss bare til dette er over.

Vi alle har blitt rammet i større eller mindre grad av alle de ulike restriksjoner og påbud som er innført både nasjonalt og lokalt, men for de aller fleste av oss går det jo greit. Det er dessverre flere grupper som rammes ekstra hardt, som har fått kuttet over den livlinen de hadde.

En av disse gruppene er mennesker med rusmiddelavhengighet og som har tatt grep for å komme ut av avhengigheten. For dem er denne situasjonen en krise. Etter år med rus sitter mange igjen med ødelagte relasjoner til familien og få eller ingen venner utenfor rusmiljøet. De har måttet søke etter nye nettverk for å hente støtte på den tøffe veien mot en rusfri hverdag.

Mange har funnet disse nettverkene i for eksempel gatefotballaget, Anonyme alkoholikere eller Anonyme narkomane. Julen er en tid der ensomhet og utenforskap blir ytterligere forsterket. Når man i tillegg mister det lille nettverket man har i kampen ut av rusen, vil mange dessverre sprekke.

Dette får store konsekvenser og påfører enkeltmennesker store nederlag og lidelser, det kan gjøre veien tilbake tyngre. Det er helt nødvendig å gi unntak fra forbudene for disse gruppene. Dette er livreddende aktiviteter som vi verken menneskelig eller samfunnsøkonomisk har råd til at ikke er i drift.

Vi politikere kan ikke sitte stille og se på at mange nå sprekker og går en bein tøff høytid i møte uten at vi strekker en hjelpende hånd. Drammen FrP har derfor sendt inn et tilleggsforslag til koronaforskriften som formannskapet skal behandle onsdag og fredag denne uken.

Vi fremmer der forslag om at en rekke av tiltakene som retter seg mot mennesker med alvorlige psykiske lidelser og avhengighet gis fritak fra forbudet om sammenkomster, så sant aktiviteten kan foregå innen for rammene av smittevern.

Politisk redaktør i Hege B. Bakken i Drammens Tidende skriver om hvilke julegaver mange ønsker seg i år. Vi i Frp er gjerne julenisse i denne saken, spørsmålet er om det er flere nisser i formannskapet?

Les også:

Kraftsalve fra MDG-Sørensen: – Nedstengningen dreper mennesker

Nakstad om Drammen: – Relativt høyt antall smittetilfeller per dag

Da trening ble forbudt fikk Lilly tilbakefall: – Et enormt tomrom

Går knallhardt ut mot lokale tiltak: – Kranene må åpne igjen

Kommentarer til denne saken