Valgresultatet ble strålende for Buskerud fylke. Om et par år er den vanvittige Viken-komposisjonen oppløst og alt tilbake ved det gamle. Heldigvis er fylkesskiltene tatt vare på.

Senterpartiet, og særlig partiets buskerudtungvekter Per Olaf Lundteigen, har frontet saken med fynd og klem. Nå er saken en forutsetning for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet.

Og det ligger godt an. Jonas Gahr Støre har sagt at han støtter oppløsningen, om det kommer innspill fra Viken fylke. Fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) forteller at det vil bli lagt frem en sak for fylkestinget i februar, med anmodning til Stortinget om å oppløse Viken. Også sannsynlig regjeringspartner SV er enig i oppløsningen.

Da trengs ikke flere, men også medsynder Frp har bebudet at man angrer, og vil stemme for oppløsning (men de ønsker jo alle fylkesting dit pepperen gror).

Det er bare tull å snakke om at utviklingen blir satt i revers. Det er en stor skade som skal repareres, og et misfoster som det skal tas livet av. Det krever ikke mye arbeid, og vil ikke koste all verden. Det vil derimot være en kjærkommen anledning for Buskerud og de andre to fylkene til å justere og forbedre enkelte ting, og fremstå enda bedre enn før.

Når denne saken er satt på skinner vil Erna Solbergs andre store misgjerning, sammenslåingen av Troms og Finnmark, gjøres klar for en lykkelig skilsmisse.

LES OGSÅ:

Les også

Hvorfor ble vi ikke spurt om misfosteret Viken?