Ledigheten fortsetter nedover – men ikke i Drammen

BEDRE: Elisabeth Holen, Nav-direktør i Buskerud, kan fortelle om lavere ledighet i mars.

BEDRE: Elisabeth Holen, Nav-direktør i Buskerud, kan fortelle om lavere ledighet i mars. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir færre og færre arbeidsledige. Nå har også nedgangen innen oljesektoren stoppet opp.

DEL

BUSKERUD: Det nærmer seg påske og vår. Nav kan registrere færre uten ordinært arbeid. det vil si både de som er helt ledige ogh de som er på tiltak.

Det gleder Elisabeth Holen, Nav-direktør i Buskerud.

LES OGSÅ: Til KIWI for å lære om integrering

Øker i Drammen

Ledigheten går ned i de aller fleste kommunene, men i Drammen øker ledigheten, både målt mot forrige måned og sammenlignet med for ett år siden.

– Hvorfor det er en økning i Drammen er ikke godt å si, men det er uansett en liten økning. Allerede neste måned kan det ha snudd, sier Holen til Drammens Tidende.

Den største nedgangen i ledigheten var innen butikk- og salgsarbeid, videre var det en nedgang innen bygg og anlegg. Nav ser også en nedgang i ledigheten innen industriarbeid.

LES OGSÅ: Avisbud fikk tilbud om dårligere kontrakter av ny eier

Fakta

Ved utgangen av mars er det 42 færre uten ordinært arbeid enn måneden før. På ett år er det 116 færre ledige. Til sammen er 5.231 personer uten ordinært arbeid i fylket.

På landsbasis er det nå 104.056 personer uten ordinært arbeid. Det er 2.318 færre enn i februar og 3.236 færre enn for ett år siden. Ledigheten på landsbasis utgjør nå 3,7 prosent av arbeidsstyrken. I Buskerud er ledigheten på 3,6 prosent.

Markant endring

Antall helt ledige innen ingeniør- og IKT-fag er uendret i forhold til samme periode året før.

– Vi ser nå tegn på at nedgangskonjunkturen innen oljerelatert virksomhet har stoppet opp.  Mars 2017 er den første måneden på nær fire år der vi ikke har vekst i ledigheten innen ingeniør- og IKT-fag. Dette er en markant endring, sier Elisabeth Holen.

LES OGSÅ: Analyse: Optimismen tilbake i næringslivet

Eiker-kommunene

Hun vil spesielt trekke fram utviklingen i ledigheten i Nedre og Øvre Eiker, som nå er på vei nedover. De to Eiker-kommunene ble rammet av oljenedturen, som rammet Kongsberg så sterkt. Det skyldes at mange jobbet på Kongsberg og bodde i disse to kommunene.

Lier er også en kommune som har positiv utvikling i ledigheten.

Et annet positivt tegn for arbeidsmarkedet er at ingen bedrifter – med unntak av en liten bedrift i Hallingdal – har varslet permitteringer eller oppsigelser.

Artikkeltags