Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir neste år – ifølge finansekspertene

Artikkelen er over 3 år gammel

Bankene i Drammen går sammen om å presentere forventningene til den finansielle utviklingen neste år. Med seg har de et knippe finanskjendiser.

DRAMMEN: Det nærmer seg nyttår, og med det spådommer, prognoser og forventninger for hvordan det går neste år.

Ikke minst er slike prognoser viktige når det gjelder den finansielle utviklingen, både for privatpersoner og for bedrifter. Med det evige sentrale spørsmålet: Hva skjer med renta?

Noen svar kan komme onsdag 17. januar, for da går bankene i Drammen sammen med Næringsvekst 2020 sammen om et møte med de finansielle utsiktene for 2018 som tema.

LES OGSÅ: Satser internasjonalt på hodejakt – fra Drammen

Etterretningssjef

Kjetil Grandhagen, spesialrådgiver i geopolitikk i DNB, skal tegne det store bildet og fortelle om de geopolitiske utsiktene for 2018. Han er pensjonert general, og mest kjent som etterretningssjef i Forsvaret, en stilling han hadde i seks år.

Thina M. Saltvedt har inntil nylig jobbet som sjefanalytiker makro/olje i avdelingen for Global Research i Nordea Markets. Etter nyttår går hun over i en ny stilling og skal nå jobbe med grønn energi og klimarisiko i meglerhusets sustainable finance-avdeling som analytiker. Hennes tema på konferansen blir derfor «Fra olje til grønn økonomi». Saltvedt sitter blant annet i Klimarådet til klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen.

LES OGSÅ: Dramatisk kronefall – boligprisene får skylden

Oljenedturen

En av landets mest erfarne makroøkonomer er Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i SpareBank 1 Markets. Han har tidligere arbeidet i Swedbank, First Securities og i Elcon.

Temaet for Andreassen er «Verden går (for) bra – hvor lenge? Oljenedturen bak oss, hva nå?»

De bankene som er med på arrangementet er Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Nordea, Skue Sparebank, SpareBank 1 og Sparebanken Øst. Næringsvekst 2020 er et samarbeid mellom Drammen kommune og næringslivet, med Næringsforeningen i drammensregionen som prosjektleder.

Les mer om arrangementet her.

 

Kommentarer til denne saken