Kiwi XL Strømsø kan bli Årets matgledebutikk

GJEVT: I mars i år hadde Siyamak Nemati, butikksjef for Kiwi XL Strømsø, gjevt besøk av statsminister Erna Solberg. Nå er hans butikk nominert til en gjev matpris.

GJEVT: I mars i år hadde Siyamak Nemati, butikksjef for Kiwi XL Strømsø, gjevt besøk av statsminister Erna Solberg. Nå er hans butikk nominert til en gjev matpris. Foto:

Kiwi XL på Strømsø Senter er nominert som en av finalistene til Årets matgledebutikk.

DEL

Vil du starte dagen med en oppsummering av de viktigste nyhetene? Klikk her for å få DTs nyhetsbrev i innboksen hver morgen.

DRAMMEN: Konkurransen Årets matgledebutikk arrangeres av Tine i samarbeid med fagbladet Dagligvarehandelen. Dagligvarebutikkene er delt i to kategorier; fullsortiment og lavpris.

Blant de seks finalistene i lavpris-kategorien er Kiwi XL på Strømsø.

– Det er utrolig gøy og noe vi er stolte av. Bare det å komme til finalen er stort, sier butikksjef Siyamak Nemati.

LES OGSÅ: Nytt liv i kjelleren på Strømsø Senter

Mystery shoppers

Fredag kommer en fagjury til butikken for å se nærmere på driften, i tillegg reiser såkalte «mystery shoppers» rundt og vurderer hver butikk.

– Så nå skal alt være tipp topp til fredag?

– All skal være tipp topp hver eneste dag. Vi skal sørge for at alle våre kunder er fornøyde, sier Nemati.

Han har drevet Kiwi XL på Strømsø i to og et halvt år, og sikter mot en årsomsetning i 2017 på mellom 140 og 150 millioner kroner. Det er mindre enn kiwi XL på Åssiden.

LES OGSÅ: Reåpnet CC med trommer og show

– Gode medarbeidere

– Men så har de drevet i seks år. Vi driver helt etter plan og budsjett, og er tålmodige, sier butikksjefen på Strømsø.

Selv om det foregår omfattende veiarbeider rett utenfor Strømsø Senter, så finner kundene fram. Dessuten åpner det to nye butikker på sentret, og det tror Nemati vil hjelpe på tilstrømmingen av kunder.

– Vi er 53 ansatte fra 21 nasjoner. Vi er en flott gjeng, jeg er heldig som har så gode medarbeidere. Det er en av fordelene våre, samt god kundeservice, sier han.

Blant konkurrentene i lavpris-klassen er tre Extra-butikker, en Obs!-butikk og en Kiwi-butikk i Skien. Prisene skal utdeles på Ostens Dag som er 26. oktober.

LES OGSÅ: Stem fram årets vinner

Artikkeltags