Fylkets største apotek solgt

<b>Solgt.</b> Innehaveren Aslaug Gombos har solgt Bragernes Apotek til den norskdominerte Apokjeden. 1. september åpner Apokjeden nytt apotek i Buskerud Storsenter. (Arkivfoto)

<b>Solgt.</b> Innehaveren Aslaug Gombos har solgt Bragernes Apotek til den norskdominerte Apokjeden. 1. september åpner Apokjeden nytt apotek i Buskerud Storsenter. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Bragernes apotek i Drammen, som har vært fylkets desidert største, er solgt til Apokjeden. Denne kjeden vil også åpne nytt apotek i Buskerud Storsenter i Krokstadelva 1. september.

DEL

Bragernes Apotek har vært et av de større i Norge og et av landets eldste med sine vel 300 år. Innehaveren, Aslaug Gombos, har merket trykket fra de nye kjedene og reduserte antall ansatte i vinter fra 30 til 20, men den egentlige årsak til salget er at hun nærmer seg pensjonsalderen, sier hun i en kommentar.
Gombos skal forøvrig en tid være med å bygge opp det nye apoteket i Buskerud Storsenter.

Mjøndalen/Hokksund-salg?

De to private apotekene i Hokksund og Mjøndalen kan bli de neste som blir oppkjøpt, uten at innehaverne vil si så mye om til hvem og eventuelt når.
- Det er de nye apoteklovene som nå fremskynder de store enheter, noe som vil gjøre det vanskelig for de gamle eierne å fortsette, hevder Knut Bjørgo ved Hokksund apotek. Han har forøvrig i dag samarbeid med en av kjedene, nemlig Norsk Medisinaldepot.
Hokksund, og ikke minst Mjøndalen apotek, med en forventet omsetning i år på 40 mill. kroner og 16 ansatte, vil merke trykket fra det nye apoteket på storsentret over elva. Ifølge informasjonssjef Dag Helland i Apokjeden, siktes det første året mot en årsomsetning på 15-20 mill. kroner, med fem-syv ansatte.

Dyrere

Myndighetene håpet at den nye apotekloven, som blant annet slipper til større kjeder, å få billigere apotekvarer. Dette synes ikke å ha skjedd foreløpig, viser undersøkelser Drammens Tidende har gjort.
Prisen for salget av Bragernes Apotek er foreløpig ikke gjenstand for offentliggjøring. Apoteket vil fortsatt ligge i gågaten og det vil etter hvert blir foretatt en del ominnredninger.

Artikkeltags