DRAMMEN: Sykehjemsdirektør Richard Skaar Thorsrud er både rørt, stolt og glad over at det familiedrevne sykehjemmet Villa Skaar ble årets vinner av publikums Servicepris 2017. Sykehjemmet er kjent for å ha sin helt egen filosofi innenfor sykehjemsdrift.

Seks kandidater var med å kjempe om den gjeve prisen. Sykehjemmet tok en overlegen seier og innkasserte 45 prosent av de i alt 10.123 avgitte stemmene.

Richard Skaar Thorsruds fanesak er verdig eldreomsorg. Han mener det er altfor mye fokus på oppbevaring, og for lite på innhold i norske sykehjem.

Pristildelingen håper han vil bidra til å sette enda større fokus på innhold i sykehjemstjenestene.

– Altfor ofte snakkes det bare om antall plasser, organisering og kostnader. Hva med kvalitet, etikk og menneskeverd? Vi må løfte blikket og ta ansvaret vårt på alvor.

– Ofte er det altfor mye fokus på sykdom og da ender vi opp med symptombehandling. Vår filosofi er å ha fokus på det som fungerer. Vi må tørre å stille spørsmålet: Hvorfor har du smerter, hvorfor er du deprimert, hvorfor får du ikke sove? og ikke bare blindt medisinere, sier sykehjemsdriveren.

Til prisutdelingen hadde han tatt med seg bestyrerne fra hvert av de fire sykehjemmene Skaar driver. Men egentlig ville sykehjemsdirektøren tatt med langt flere av de ansatte.

– Hadde det ikke vært for at vi skal åpne pub på det ene sykehjemmet i morgen og at alt nå står på hodet, hadde jeg tatt med vaktmester, kokk, pleier og renholder. For dette handler ikke om meg. Dette er et felles løft, og vi er sammen om å ha fått denne prisen.

– Min jobb som leder er å holde fanen høyt og vise fram verdiene og snakke om dem i enhver sammenheng. Hvis ikke jeg har dedikerte og motiverte ansatte som lever ut verdiene hver dag, blir jeg bare en bablete tulling. Dette handler om Villa Skaar, sier Richard Skaar Thorsrud.

Foruten heder og ære får prisvinneren diplom og et valgfritt etterutdanningskurs ved høyskolen til en verdi av 15.000 kroner.

LES OGSÅ: