Gå til sidens hovedinnhold

Flere i jobb – positiv trend fortsetter

Artikkelen er over 4 år gammel

Trenden med færre arbeidsledige fortsetter. Det var ved utgangen av juni 109 færre uten ordinært arbeid.

BUSKERUD: Tallene for ledigheten fra Nav Buskerud viser at det ved utgangen av juni var 4.777 personer uten ordinært arbeid. Det vil si de som er helt ledige eller på tiltak. Dermed utgjør antall ledige 3,3 prosent av arbeidsstyrken i Buskerud.

Andelen ledige (3,3 prosent) er den sammen på landsbasis. Til sammen er det nå 89.820 personer uten ordinært arbeid på landsbasis.

– Buskerud har hatt en positiv utvikling i ledigheten 1. halvår 2017. Spesielt gledelig er den jevne nedgangen i ledigheten for unge under 30 år. Dette er en høyt prioritert gruppe som vi i Nav følger opp tett gjennom arbeidsrettede tiltak og tydelige krav til aktivitet, sier fylkesdirektør i Nav Buskerud, Elisabeth Holen i en pressemelding.

Den største nedgangen i ledigheten var innen butikk- og salgsarbeid. Videre var det en nedgang innen bygg og anlegg på 10 prosent. Det var også en nedgang i ledigheten innen reiseliv og transport og serviceyrker.

Nav registrerte 761 nye ledige stillinger i Buskerud i juni. Innen undervisning var det 107 ledige stillinger, og innen butikk- og salgsarbeid var det 75 nye stillinger.

Det ble registrert 98 nye stillinger innen bygg og anlegg. Flest stillinger ble registrert innen helse-, pleie og omsorg med 158 nye stillinger.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken