Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom tatt for hasjrøyking

Artikkelen er over 5 år gammel

To unge jenter ble tatt hånd om av politiet etter at de satt ved en barneskole og røyket hasj.

(Bygdeposten)

Ved Vikersund barneskole kom politiet over tre personer, en kjenning av politiet og to 16 år gamle jenter, som røyket hasj sent mandag kveld. De tre ble funnet i en gapahuk på skolens område.

LES OGSÅ: Fant hasj på SFO

Ber foreldre følge med

Stedet de tre ble tatt på er ikke ukjent for politiet, opplyser operasjonssentralen i nordre Buskerud. Foreldre oppfordres av politiet til å følge med på hva ungdommene deres holder på med.

Jentene er ukjente av politiet fra før. Politiet sier at jentenes foreldre var svært lite fornøyde da de fikk vite hva de hadde holdt på med.

LES OGSÅ: Slo leir i julekransen i juni

- Ikke greit

For en drøy uke siden fant Tone Evjen ved Vikersund skole en grønn klump på lekeområdet til de yngste klassene på skolen. Hun trodde først det var en plastbit.

- Jeg tok den opp og det viste seg å være en liten klump rullet inn i plastikk. Da jeg åpnet den kom det fram en brun bit. Første trodde jeg og noen kollegaer at det var en lecakule, men så forsto vi raskt at det måtte være narkotika, forteller Evjen.

Den brune klumpen ble raskt levert til Modum lensmannskontor.

- Vi vet at det oppholder seg mennesker i skolegården på kvelder og helgene, men det er første gang jeg har funnet narkotika. Det er ikke greit og lite hyggelig. Heldigvis var det så tidlig på morgenen, så det var få elever ute og ingen av dem oppdaget noe, sier Evjen.

I ettertid har politiet hatt skoleområdet under oppsikt. Mandag fikk de rett og slett fisk i garnet.

LES OGSÅ: Starter Tour de France 10 måneder før