Gå til sidens hovedinnhold

Barnehager til terningkast fem

Artikkelen er over 16 år gammel

Foreldrene er kjempefornøyd med barnehagene i Nedre Eiker, og aller mest fornøyd er de som har barna i familiebarnehage.

Nedre Eiker kommune har i vår spurt foreldrene om hva de synes om barnehagen barna deres går i, og svarene viser at de er svært tilfredse. De gir barnehagene gjennomsnittskarakteren 5,4 på en skala fra en til seks.
- Når toppen er seks er det et meget bra resultat, konstaterer etatssjef for oppvekst, Bengt Nystrøm.

REGNBUEN. Undersøkelser viser ingen forskjell på kommunale og private barnehager, men familiebarnehagene kommer ekstra godt ut.
Det skjønner foreldrene i Regnbuen familiebarnehage i Myrgata i Mjøndalen godt, for barna deres stortrives i barnehagen som drives hjemme hos ekteparet Svein og Lisbeth Arnesen. Der kan barna boltre seg i deres private hjem og i hagen som er omgjort til lekeplass med dukkestuer, sandkasse, sklie og snart lavvo.
- Det er så hjemmekoselig her også får vi veldig god kontakt, sier mor Vibeke Fallo som liker at det er lite. Barnehagen har plass til 12 barn, men det er aldri mer enn ni barn på en gang og det gjør at det blir nært og trygt.
- Det er veldig individuelt. De vet hvem som passer dem og omvendt, sier Knud Peter Lottrup som også setter pris på at datteren Ane møter menn i barnehagen. Det er nemlig ingen selvfølge. Det er mangel på menn i de fleste barnehager.
- Det var noe av det som gjorde at vi hadde lyst til å komme hit, sier Lottrup.

IKKE OVERRASKET. Tilsammen er det 14 slike familiebarnehager i Nedre Eiker, og Wenche Strøm som er sjef for dem er ikke overrasket over at foreldrene er så fornøyde.
- Jeg tror det har å gjøre med at det er små forhold. Foreldre har god kontakt med pedagog og assistenter. De får en god kommunikasjon. De føler nok at de blir sett og hørt fordi de er få, og det tror jeg er viktig for foreldre, sier Strøm.

- HYGGELIG. Leder i undervisningsutvalget Hilde Farner (SV) gleder seg også over resultatene.
- Jeg synes det er usedvanlig hyggelig at de kommer så godt ut i en periode der vi har skåret ned, sier Farner som ikke legger skjul på at det ikke er lett å være politiker når pengene mangler.
- Av og til går jeg i depresjon på grunn av økonomien, og da er det godt å se at det går bra likevel, sier Farner.
Resultat for hver barnehage blir etter hvert lagt ut på nettsidene til Nedre Eiker kommune, www.nedre-eiker.kommune.no.
TORUN HAVNAAS
torun.havnaas@dt.no

Kommentarer til denne saken