NEDRE EIKER: Politiet fikk tips om at jenta var på bensinstasjonen etter at hun ble etterlyst med bilde i 22-tiden, og da de dro dit fant de henne.

Jenta er noe forkommen, og blir kjørt til legevakt for sjekk.

Det er foreløpig uklart hvor jenta har vært og hvorfor hun har vært borte.

- Vi avslutter leteaksjonen så får vi få klarhet i hvorfor hun har vært borte på denne måten en hel dag etterhvert, sier lensmann Torill Sorte. Onsdag kveld hadde de ikke fått snakket med jenta, men politiet vil snakke med henne for å finne ut hva som har skjedd.

Kom ikke på skolen

Jenta ble meldt savnet da hun ikke kom hjem fra skolen onsdag ettermiddag. Da viste det seg at hun ikke hadde kommet på skolen, og hadde vært borte helt siden morgenen.

Det ble da igangsatt en stor leteaksjon med politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Norsk redningshundorganisasjon og rovernes beredskapsgruppe. De gikk manngard først i Krokstadelva hvor jenta bor, og deretter i Mjøndalen.

Brannvesenets og Røde Kors deltok med båter og søkte fra Mjøndalsbrua og til Herstrøm med sterk lyskaster og infrarødt, varmesøkende kamera.

LES OGSÅ: Kastet ektemannens julegaver på peisenStenger Professor Smiths allé

Fryktet natta

Etterhvert som natten nærmet seg fryktet politiet at jenta ikke skulle klare natten ute.

– Vi frykter alltid det verste når det er så kaldt. Hvis hun var kledt for å gå til skolen, tåler hun ikke en natt ute, sa lensmann i Nedre Eiker Torill Sorte til Drammens Tidende i 21-tiden. Ifølge yr.no er det meldt ned mot tre minusgrader natt til torsdag.

Ved 22-tiden kunne alle puste lettet ut. Da ble jenta altså funnet på en bensinstasjon i Drammen, og leteaksjonen avblåst. Hva som har skjedd med henne og hvorfor er imidlertid ikke klarlagt ennå, men politiet vil undersøke hva som er skjedd.

LES OGSÅ: Kastet ektemannens julegaver på peisen