Lokale «påvirkere» stakk av med blogg-priser: – Trodde aldri jeg ville vinne

VANT PRIS: Mads Hansen var nominert til tre prisen, og stakk av med én.

VANT PRIS: Mads Hansen var nominert til tre prisen, og stakk av med én.

«Årets sterke mening»-pris gikk til Mads Hansen.

DEL

DRAMMENSDISTRIKTET: Tidligere fotballspiller Mads Hansen var nominert til hele tre priser på årets Vixen Influencer Awards; Årets influencer: underholdning, Årets sterke mening og Årets Influencer.

Den tidligere Mjøndalen-spilleren kunne ta plass på scenen og ta imot pris for årets sterke mening.

Juryen stemte fram Mads Hansen som vinner fordi han blant annet har brukt utradisjonelle virkemidler for å skape debatt rundt et kjent samfunnsproblem.

– Med sin etter hvert store følgerbase har vinneren fått oppmerksomhet rundt temaer som photoshopping av bilder, kroppspress og et kritisk blikk på influencerbransjen, heter det i begrunnelsen.

Svært lite applaus

Da den tidligere fotballspilleren, nå påvirker, entret scenen, var det ikke til stormende jubel, noe han også sa i takketalen sin.

– Jeg tror ikke jeg fikk mest applaus. Kan ikke si det var det man kaller en unison, stående applaus. Det var i beste fall høflig med noen hederlige unntak, sier Hansen til Drammens Tidende, torsdag kveld.

Han tror juryen har hatt et godt øye til det han driver med i sosiale medier, og at det var derfor han var nominert til tre priser.

– Det var ikke noe sjokk at jeg vant. I bloggmiljøet er det kanskje min sterke mening jeg er mest kjent for, og det er prisen som er mest nærliggende.

– En liten glipp

Hansen forteller at det er to kategorier av gratulasjoner til ham i kveld: De som oppsøkte ham og kom med en genuin gratulasjon - og de som var på vei mot garderoben og gikk forbi og følte de måtte gratulere.

– Det er nok mange der som ikke har noe i mot meg, men det er nok delt, det er det.

«Påvirkeren» har hatt mange opphetede diskusjoner med blogger og tidligere Paradise Hotel-deltaker, Isabel Raad. Dette har skapt mange overskrifter i landets aviser.

– Har Raad gratulert deg i kveld?

– Nei. Men jeg tror hun sto fremst i rekken av gratulanter egentlig, så det var en liten feil. En glipp.

Sterke meninger

Hansen har siden han la fotballen på hylla hatt sterke meninger i sosiale medier, og har kranglet med flere store bloggere. Tidligere i januar havnet han i en diskusjon med Iselin Guttormsen, der han på bloggen hennes ble kritisert for  hvordan han holdt på i sosiale medier.

Han fikk også kritikk for å drive med «bodyshaming» – altså å omtale enkeltpersoners kropp i negative ordelag.

– Det er ikke det jeg driver med. Jeg kommenterer aldri utseende til verken offentlige eller privatpersoner på gata. Privatpersoner får gjøre akkurat som de selv vil. Jeg kommenterer den virksomheten offentlige personer og opinionsledere, som er et forbilde for mange, tjener millioner av kroner på, nemlig å fremme et usunt kroppsideal. De lever av dette, og tjener penger på det.

Langer ut mot Mads Hansen: – Han hadde ikke vært like tøff i virkeligheten

Motepris til Anniken Jørgensen

Også Anniken Jørgensen fra Solberglielva satte Buskerud på kartet under dagens Vixen-utdeling. Hun var nominert til én kategori, Årets influencer: mote, og stakk like greit av med seieren der.

Jørgensen fikk stor oppmerksomhet rundt boken sin i fjor, og fikk kritikk for å utlevere ekskjæresten sin.

Det hele endte opp med at boken måtte redigeres.

– Har engasjert og provosert

I juryens begrunnelse står det at Anniken Jørgensen var en soleklar vinner med tanke på antall stemmer avgitt fra publikum, og at hun det siste året har stått rakrygget i alle debatter hun har deltatt i. Juryen trekker også fram boken hennes som både engasjerte og provoserte, og at Jørgensen alltid er stilsikkert og lekkert kledd.

– Hun har en helt egen stil mange av følgerne drømmer seg bort i og drømmer seg bort i og gjerne vil kopiere, heter det i juryens begrunnelse.

Anniken Jørgensen er for tiden i Los Angeles, der hun også ligger rett ut med influensa, og hadde ikke mulighet til å delta på dagens prisutdeling.

– Jeg synes det var veldig hyggelig å vinne, og spesielt en fin begrunnelse. Det er typisk at det ene året jeg ikke er der så skjer det, så derfor har jeg distansert meg litt fra det hele, skriver Jørgensen i en SMS til Drammens Tidende.

Bloggeren følte hun meldte seg ganske godt ut i fjor da det ble mye frem og tilbake på hvorvidt hun var en «verdig vinner» på grunn av reklame på bloggen.

– Men Gud. Mote er kanskje prisen jeg aldri trodde jeg kunne klare å vinne, så det er veldig kult! Jeg er jo ikke en ren moteblogger, men det er noe jeg brenner veldig for. Så at jeg har klart å «knocke» ut så mange flinke folk i en sånn konkurranse er gøy. Heia meg!

Artikkeltags