Alt fra Trump-foredrag til barneteater på Nedre Eiker bibliotek

Artikkelen er over 2 år gammel

De fleste vil finne ting av interesse i biblioteks høstprogram. Her bys det blant annet på filosofikafé, barneforestillinger og konserter. I tillegg får biblioteket besøk av Erlend Loe og Geir Helljesen.

DEL

NEDRE EIKER: Biblioteket kan i høst by på en rekke kulturarrangementer. Her er det mye å glede seg til for både store og små.

I det mangfoldige programmet kan du velge mellom lokalhistoriske kvelder, foredrag, litteratur- og forfatterbesøk, konserter, utstillinger, folkemøter og barneforestillinger.

– Først ut er filosofikafé den 6. september. Deretter blir det tett i tett med arrangementer. Det blir en god blanding av lokale kulturkjendiser og kjente nasjonale navn. Vi har mange sterke navn på plakaten, blant annet Erlend Loe og Geir Helljesen. Dette blir nok noen av høydepunktene i høst, skriver Pål Ødemark, biblioteksjef i Nedre Eiker kommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kultursatsning gir utlånsøkning

Foredrag

Forfattermøte med Erlend Loe er 25. oktober.

– Han er en helt sentral og viktig forfatter, som vi nå endelig har fått til Nedre Eiker. Det ser vi veldig fram til. Geir Helljesen er jo også kjent for de fleste. Han forteller om kjente mennesker han har møtt gjennom mer enn 40 år i NRK. Datoen er 11. oktober, sier Ødemark.

LES OGSÅ: Et bibliotek for felles verdier

Boklanseringer

Ifølge Ødemark har bibliotekets lokalhistoriske arrangementer vist seg å være veldig populære, og de utgjør samtidig en viktig del av bibliotekets programprofil.

13. september blir det to lokalhistoriske boklanseringer samtidig. Forfatterne Reidar Lund og Anne Marie Steenberg Jonassen vil selv presentere sine nye bøker.

– Dette bør bli en stor kveld for alle lokalhistoriske interesserte på Eiker, sier biblioteksjefen.

18. oktober kommer tradisjonen tro Gjermund Glittfjell og Reidar Andresen fra Eiker Arkiv med foredraget «Smil til fotografen», med temaet lokal skolehistorie.

– Dette er svært populære foredrag som trekker fullt hus. Andre arrangementer med lokal tilknytning er billedforedrag med Tom Schandy og foredrag med Lars Nilssen om ørretens historie, der han kan avsløre at Norges første oppdretter av ørret holdt til I Finnemarka, sier biblioteksjefen.

Det vil også bli foredrag om kvinners stilling i vikingtida og hverdagsliv i Palestina.

LES OGSÅ: Lang kø til Friluftsmuseet søndag

For barna

For barna blir det teaterforestillinger, esestunder og høstferieaktiviteter. Den første barneforestillingen er 23. september med «Tutomaten», som bygger på Bjørn R. Rørviks bøker. Utover høsten blir det også et gjensyn med « Lillebror og Knerten» og «Den vesle bygda som glemte at det var jul».

– Det er spesielt mange gode barneforestillinger på lørdager i høst, sier Ødemark.

Alle barnearrangementene er i regi av Folkeakademiet Nedre Eiker. 

Vi kan også by på en rekke faste arrangementer som går ukentlig, annenhver uke eller månedlig. Her kan du være med på språkkafé, strikkekafé, dataopplæring for eldre, møte en slektsgransker, samt kino for ungdom. Et helt nytt tilbud er en lesesirkel for ungdom, avslutter biblioteksjefen.

Artikkeltags