Enorm jubel da MIF berget plassen

JUBEL: Her feirer MIF-spillerne årets viktigste scoring.

JUBEL: Her feirer MIF-spillerne årets viktigste scoring.

Fredrik Brustad ble dagens mann på Consto Arena søndag. 30-åringen klinket inn det livsviktige målet da MIF slo VIF 1–0 og berget plassen i Eliteserien.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen måtte vinne skjebnekampen mot Vålerenga søndag, og leverte så det holdt i kulda på hjemmebane. Etter en vanvittig spennende forestilling kunne bruntrøyene juble for fornyet plass i Eliteserien neste år.

Fredrik Brustad satte inn det utrolig viktige målet tidlig i 2. omgang til enorm jubel på stadion.

MIF leverte en sjanserik 1. omgang, men de livsviktige målene manglet.

- Når vi hadde kniven på strupen så leverer vi. Det er ikke ofte jeg blir rørt, men denne innsatsen gjør at jeg blir utrolig stolt, sier Christian Gauseth etter kampslutt til Eurosport.

Han er stolt over å være med på reisen til Mjøndalen denne sesongen.

– At vi klarer plassen helt på tampen og får det utløsende øyeblikket er slik det skal være. Vi bombarderer Vålerenga i første omgang, og det er nesten utrolig at vi ikke scorer. Det er ekstra godt når det er enkelte som har dømt oss ned og som har vært ute etter å ta oss, sier Gauseth.

– Akkurat nå føles det som om det er det største vi har opplevd. Det er vanskelig å forstå. Det er verdens deiligste orgasme. Og blant de viktigste vi har hatt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Julian Faye Lund holdt buret rent og var svært stolt over laget og lagkameratene.

– Jeg er så stolt av guttene. Nå skal vi kose oss veldig mye utover og nyte kvelden og sesongen. Den har vært helt fantastisk!, sier Faye Lund.

Dette er den beste kvelden i mitt liv! Det er så deilig og så stort. Det finnes ikke noe bedre enn dette, sier Joackim Olsen Solberg.

– Opp til oss

Trener Vegard Hansen jobbet mye med spillernes selvtillit inn mot skjebnekampen mot Vålerenga søndag. Med seier ville det bli minimum kvalik. Alle andre resultater ville gi nedrykk for bruntrøyene som lå på nedrykk før den siste runden.

– I dag er det et veldig enkelt utgangspunkt. Dette er opp til oss selv, og vi må vinne kampen, sa avtroppende sportssjef Kenneth Karlsen på Consto Arena rett før kampstart.

Ren cupfinale

Derfor var det en ren cupfinale som ble spilt på Consto Arena. VIF hadde lite å spille for, og ville bli nummer ti, men trener Ronny Deila var sulten på seier. Blant annet for å forsøke å hjelpe sin tidligere klubb Godset.

– Vi skal trykke til og gjøre livet til alle som har noe med VIF å gjøre til et helvete. Vi skal trykke til og utklasse VIF, sa Sondre Solholm Johansen til Eurosport før kampen.

Trener Vegard Hansen understreket viktigheten av å utnytte MIFs dødballstyrke.

Johansen headet i stanga

MIF gikk som ventet friskt ut og Anders Bergström fikk avsluttet etter et par minutter. På den påfølgende corneren headet Solholm Johansen i stanga fra kort hold.

Etter snaue ti minutter headet Bergström like utenfor fra sju-åtte meter. Dessverre hadde ikke bruntrøyene marginene med seg innledningsvis.

VIF kom mer med i kampen, og trillet mye ball midtveis i 1. omgang uten at det ble farlig foran Julian Faye Lund i MIF-målet.

Flere MIF-muligheter

Kaptein Christian Gauseth fikk levert en god stikker til Fredrik Brustad etter snaut 30 minutter. Brustad forsøkte å finne Tonny Brochmann på bakre, men Vålerenga fikk klarert til corner.

Quint Jansen var farlig frempå etter rundt 40 minutter, men headingen ble stoppet av Kristoffer-August Klaesson i målet til Enga.

MIF-spillerne sto i kø for å score på tampen av 1. omgangen, men ballen ville ikke i mål.

– Fortsetter vi sånn må målet komme, sa MIF-trener Vegard Hansen på Consto Arena i pausen.

Herlig Brustad-mål

VIF-keeper Kristoffer-August Klaesson ble sittende lenge etter en kollisjon med Sondre Solholm Johansen tidlig i 2. omgang, men kom seg på beina igjen.

Så satt scoringen endelig for Mjøndalen. Fredrik Brustad klinte inn det livsviktige 1-0-målet i lengste hjørnet fra sju-åtte meter.

Snakk om viktig scoring!

MIF-spillerne fikk blod på tann, og Sondre Solholm Johansen sendte av gårde en heading som ble reddet på streken kort tid etter.

Kampfakta Mjøndalen-Vålerenga

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Vålerenga 1-0 (0-0)

Consto Arena, 2.321 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Brustad (53).

Målsjanser: MIF 7, Vålerenga 0

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.

Gult kort: Sondre Liseth, Mjøndalen, Sam Adekugbe, Vålerenga.

MIF (4-4-1-1): Julian Faye Lund – William Sell, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen, Tonny Brochmann (Sondre Liseth fra 78.), Fredrik Brustad (Pontus Silfwer fra 73.) – Christian Gauseth – Jacob Bergström (Olivier Occéan fra 85.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Pierre Kanstrup, Johan Lædre Bjørdal, Sam Adekugbe – Felix Myhre, Magnus Lekven (Odin Holm fra 74.), Ousmane Camara (Mayron George fra 65.) – Deyver Vega (Mohammed Fellah fra 78.), Bård Finne, Aron Dønnum.

Artikkeltags