Rånere stoppet mannlig bilist i trafikken – politiet rykket for å roe ned

Artikkelen er over 2 år gammel

Rånerne skal ikke ha likt hvordan mannen kjørte. Det endte med munnhuggeri og korreksjon fra politiet.

DEL

NEDRE EIKER: Episoden utspilte seg i natt, ved Steinberg i Nedre Eiker.

Her hadde en mannlig bilist kjørt seg inn i en situasjon han ikke kom seg ut av. Ikke før lovens håndhevere kom til stedet i alle fall.

Litt over klokken ett fikk politiet melding om en uoverensstemmelse på stedet. Her var det mange personer involvert, men det var en mann i 20-årene fra Nedre Eiker som sto alene mot dem alle sammen – og de kom fra fire biler.

– Da vi kom var det mange biler parkert på stedet. Fire biler hadde stoppet vedkommende, for de mente at han hadde kjørt feil, sier politiets operasjonsleder Torben Henriksen.

LES OGSÅ: 60 prosent synes det er greit å stå i bilkø

Munnhuggeri

Politiet reiste ut for å roe ned gemyttene. Da var partene godt i gang med munnhuggeri. Årsaken til at bilistene, som politiet selv omtaler som rånere, stoppet eikværingen i 20-årene, skal være relatert til måten han kjørte bil på.

– De var vel uenige i veivalget hans. Slik vi har fått beskrevet det lå han i feil fil for lenge. Da ble det munnhuggeri og tilbud om slåsskamp, sier Henriksen.

Politiet har imidlertid ikke noe til overs for bilister som går sammen om å stoppe andre i trafikken.

– At man er mange biler og stopper andre? Slik oppførsel i trafikken er ikke akseptabelt, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Spise ute? Her er en oversikt over åpningstidene i påsken

– Irriterte oss

Sjåfør i en av de fire bilene som stoppet eikværingen forteller til Drammens Tidende at han mener 20-åringen bevisst ville plage dem.

– Det var ikke det at han kjørte i feil fil. Han la seg foran oss og kjørte i 20 km/t fra Åssida til Mjøndalen, for å irritere oss. Derfor stoppet vi, og kjeftet på ham, sier sjåføren.

– Kan ikke oppføre seg sånn

Situasjonen roet seg ned da politiet kom til stedet.

– Dette var personer som er ute og kjører i trafikken, kan du si. De oppførte seg ordentlig overfor oss. Men man kan ikke oppføre seg sånn overfor medtrafikanter, sier Henriksen.

Situasjonen utviklet seg aldri til en fysisk slåsskamp. Og saken ble avsluttet på stedet. Det betyr at ingen kan vente seg bøter, prikker i førerkortet eller videre oppfølging fra politiet.

LES OGSÅ: To familier kom hjem til innbruddsrammede hus

Artikkeltags