Savnet kvinne tok seg inn på en hytte – funnet etter stor leteaksjon

Leteaksjon etter kvinne i Solbergåsen.

Leteaksjon etter kvinne i Solbergåsen. Foto:

Kvinnen i 60-årene var på sopptur og brukte Google Maps på telefonen til å navigere. Da telefonen gikk tom for strøm, gikk hun seg vill. Etter en massiv leteaksjon ble hun funnet på en hytte i Drammensmarka.

DEL

NEDRE EIKER: Det var i natt en stor leteaksjon etter en kvinne som ikke kom hjem etter en sopptur i Solbergåsen. Klokken 04.00 kunne politiet melde at kvinnen var funnet.

Politiet fikk bistand av Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske Redningshunder i søket etter kvinnen.

Kvinnen er i 60-årene, og hun ble meldt savnet av familien sent mandag kveld da hun ikke kom hjem fra en sopptur.

Kvinnen har vært i skogen så lenge som siden mandag formiddag.

– Det er helt åpenbart at hun har vært ute store deler av dagen. Hun ble meldt savnet av familien ved 23-tiden, sier operasjonsleder i Politiet Sør-Øst, Truls Fjeld.

– Det som har skjedd er at hun har gått seg vill. Hun brukte telefon og Google Maps, så gikk den tom for strøm, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen.

Tok seg inn i hytte og tente opp bål

Kvinnen er fra Nedre Eiker, og har etter alt å dømme gått seg vill i skogen under soppturen. Hun var kald da hun ble funnet, men oppgis å være i god behold.

– Hun var i god fysisk form, men litt kald. Heldigvis hadde hun funnet en løsning for å beholde varmen, sier Eikedalen.

Etter en storstilt letekasjon var det politihelikopteret som lokaliserte kvinnen. Hun hadde på dette tidspunktet funnet ly i en hytte som ligger ca 600 meter nordøst for Gamledammen. Utenfor hytta hadde hun tent opp et bål, og det var dette som gjorde at hun kunne lokaliseres.

Saken fortsetter under bildet.

Leteaksjon etter savnet kvinne i Solbergåsen.

Leteaksjon etter savnet kvinne i Solbergåsen. Foto:

– Det var bålet på utsiden som gjorde at politihelikopteret kunne lokalisere henne, sier Fjeld.

Det tok imidlertid tid fra lokalisering til hjelpemannskapene fysisk kom i kontakt med den savnede kvinnen. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder bidro alle i søket natt til tirsdag.

– Vi har hatt frivillige mannskaper som har gjort en kjempeflott jobb. Det var også de som tok seg inn til hytta, sier Fjeld.

Kald natt

Det har vært en kald natt med temperaturer på frysepunktet. Like før klokken 06.00 har hjelpemannskapene fått kjørt kvinnen ned fra skogen med ATV.

– Hva skjer videre nå?

– Hun kommer til å få tilsyn av helse, og det kan også hende vi tar en prat med henne. Så får hun reist hjem, sier Fjeld.

Saken oppdateres.

Det var politihelikopteret som fant kvinnen.

Det var politihelikopteret som fant kvinnen. Foto:Artikkeltags