NEDRE EIKER: Tigers tok seg tilbake til eliteserien via kvalifisering  i vår. Laget er forsterket med tre svensker – keeper Robin Kulpakko (24), Axel Wallin (31) og Linus Söderblom (21) – og gutta har vært gjennom tøff sesongoppkjøring siden mai. Lørdag fyrer Nor 92 av sine første eliteserieskudd på to og et halvt år borte mot Harstad.

– Dette er tre klassespillere som alle eliteserielag ville ha hatt i sine lag, sier NOR 92-trener Manne Strandberg.

Axel Wallin, som kom fra eliteserielaget Tunet foran sesongen, er kjent for sine tunge skudd fra alle posisjoner.

LES OGSÅ: NOR 92 vant tre – tapte to i Sverige

– Skal bidra med rutine

– Jeg håper å bidra med rutine til de unge spillerne. Jeg har spilt i eliteserien noen år, og håper å fortsette å score en del mål. Målet å etablere laget i eliteserien. Det har gått en del opp og ned før, sier Axel Wallin, som flyttet til Solbergelva med dame og en sønn på ett og ett halvt år i mars.

– Vi håper på sluttspill som er 8. plass. Den plassen er innen rekkevidde, men det viktigste er å klare seg i eliteserien. Så får vi se etter halve sesongen hvor vi ligger, og sette en ny målsetting der, fastslår den hardtskytende svensken.

Lørdag venter Harstad borte. Et lag som rykket opp til eliteserien etter kvalikspill sammen med NOR 92. I kvaliken i vår spilte de to lagene 5–5.

– Jeg har spilt mot Harstad mange ganger, og det er et litt spesielt lag som er litt mikset. Spillerne holder et blandet nivå, og man vet ikke helt hva man møter. Det blir helt sikkert en tøff kamp for de kjemper hardt. De her matchene er viktige for oss for her må vi ta tre poeng. Vi går for det lørdag, fastslår Axel Wallin.

Saken fortsetter under bildet!

 

LES OGSÅ: Svensk keeper klar for NOR 92

Vil ha aksjon

Ny i laget er også keeper Robin Kulpakko. Han var på plass for en måned siden og kommer fra den svenske divisjon 1-klubben Floda IBK.

– Det er litt annerledes å spille her enn i Sverige. Det er mye mer taktikk i Sverige, mens her er det mer tut og kjør. Det hender litt mer for meg her, og det var en av grunnene til at jeg kom hit. Jeg vil ha mer aksjon, fastslår Kulpakko.

Denne uken ble også svenske Linus Söderblom klar. Han har enda ikke kommet til Norge, og møter spillerne omtrent samme dag som de setter seg på flyet til Nord-Norge.

Saken fortsetter under bildet!

 

LES OGSÅ: Forsterker med svenske

– Går inn på laget

– Han er et stort talent, og går rett inn på laget. Linus har spilt i divisjon 1. i Sverige og jeg mener han har ferdigheter til å spille på enda høyere nivå i Sverige. Han er rask, har god spilleforståelse og god teknikk, fastslår Manne Strandberg.

Det er 12 lag i eliteserien for menn. De åtte beste spiller sluttspill, mens laget på 11. plass må ut i kvalik. Laget som havner sist rykker rett ned.

Det er to og et halvt år siden NOR 92 rykket ned etter 2015/2016-sesongen med svært knapp margin. Nå er Tigers tilbake, og forberedelsene har vært solide. Etter nedrykket ble det lagt en ny plan som skulle ta NOR 92 tilbake til eliteserien.

–  Spillerne har hatt god innsats i sesongforberedelser, og vi har vært i gang siden i mai. Det har blitt to turer til Sverige, vi har hatt en treningsleir og har spilt en cup der, men Jørgen Becker har vært med landslaget, forteller Strandberg.

NOR 92-treneren er godt fornøyd med utviklingen i eget lag.

– Tøft hakk opp

– Vi har hatt god progresjon gjennom sommeren, og laget har blitt gradvis bedre i de årene jeg har vært med. Det er et ungt lag som har tatt til seg lærdom. Det blir et tøft hakk opp nå. Eliteserien er som natt og dag mot nivået i 1. divisjon øst, og vi må lære fort.

– Vi bør ligge på samme nivå som Harstad. De har også fått inn nye spillere, så det er uvisst hvor de står. Jeg føler det er en 50/50-match, men det er bra å få dem på begynnelsen. Harstad pleier å få opp dampen etter nyttår, sier Strandberg.

– Målet er å holde seg, også har vi håp om sluttspillplass med en optimal sesong.

Mye publikum

NOR 92 har også byttet kamparena etter nedrykket – fra Solberghallen til Mjøndalshallen. Det har medført et solid oppsving av publikum på hjemmebane, og klubben fra Nedre Eiker hadde det nest høyeste publikumssnittet i Norge i forrige sesong til tross for at de spilte i 1. divisjon. De ble kun slått av Sveiva som lå i toppen av eliteserien.

Denne sesongen er målet å ha det høyeste publikumssnittet i Norge.

NOR 92 har spilt en rekke treningskamper, og var blant annet i Sverige i månedsskifte august/september. Der spilletid de fem kamper, og vant tre og tapte to. I den aller siste treningskampen slo Tigers Bygdø Monolitten 6–2.