NEDRE EIKER: Det er knapt med tid, men Kenneth Karlsen – MIFs sports- og administrasjonssjef – er sikker på at de blir ferdige i tide.
– Ja, det blir tight. Vi har ikke så mye å gå på. Men vi har et godt samarbeid med Isachsen Entreprenør. De kjenner stadionanlegget godt, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Her ankommer MIF Bergen

Økes til 4.700

I øyeblikket ser Mjøndalen stadion akkurat ut som da MIF slo Brann 3–0 og rykket opp i Tippeligaen – foran 2.500 tilskuere (fullt hus). Datoen var 26. november 2014.

Tilskuerkapasiteten skal altså økes til om lag 4.700 tilskuere innen MIFs comeback i Tippeligaen hjemme mot Viking 6. april (2. påskedag). Det er bare to måneder til.

LES OGSÅ: Doblet sponsoravtalen til MIF

Går slag i slag

– Hvorfor har dere ikke begynt før med å bygge nye tribuner?

– Det er dels fordi vi unngår å bygge i den kaldeste tiden på vinteren, og i tillegg er det en papirprosess som tar tid, melder Karlsen, som opplyser at man etter planen begynner i slutten av februar/begynnelsen av mars. Fra da går det slag i slag fram mot seriestarten i fotballens eliteserie. MIF-lederen poengterer at det lenge er jobbet med planlegging og grunnarbeid, som naturlig nok ikke er så synlig.

Det er nå endelig bestemt hvordan nye Mjøndalen stadion skal se ut i 2015-sesongen:
* Kravet i Tippeligaen er minst 3.000 sitteplasser.
* På hovedtribunen er det bortimot 1.600 sitteplasser. Denne blir som før.
* Bak mål i retning Mjøndalen sentrum skal det bygges en ny permanent tribune med 600 sitteplasser – tett opp mot det nye leilighetsbygget.  Denne tribunen er for bortesupporterne, og her blir det også et nytt inngangsparti i hjørnet mot Mjøndalen skole.
* På vollen ut mot Hagatjernveien, der det før har vært plass for bortesupporterne, skal det settes opp en midlertidig tribune med 850 sitteplasser.

LES OGSÅ: Mjøndalen knuste Brann – rykker opp til Tippeligaen

Kan stå i mange år

– Men den er solid og kan stå i mange år, kommenterer Karlsen.
Ståtribunen bak mål opp mot Åsen utvides fra en kapasitet på 700 til 1.500-1.700. Her er det blitt en større betong-/steintribune, som ligger under snølaget.

– Det skal også settes opp bølgebrytere, og det er åtte til ni rader på 72 meter å stå på.

LES OGSÅ: Drillo spår tøft år for MIF

Utvides betydelig

Den øvre delen av garderobebygget, der det er sekretariat og medieplasser, utvides dessuten betydelig.
Det eneste stedet det foreløpig ikke blir tribune er ved langsiden der det er parkeringsplass. MIF trenger hele denne plassen til parkering til blant annet TV-kjøretøy inntil videre, og lar det være som nå.
 

PS! Prislappen på denne utbyggingen er på ni millioner.

LES OGSÅ: SIF vil ha MIF opp