MIF hentet tre nye poeng mot Notodden

Foto:

Av , og
Artikkelen er over 5 år gammel

Mjøndalen var favoritter i bortekampen mot nedrykkstruede Notodden søndag. Og innfridde.

DEL

NOTODDEN: Kampen i 1. divisjon startet 18.00. Det var to lag som begge trenger poeng, dog av ulike årsaker, som skulle gjøre opp seg imellom.

Les fullstendig kampreferat

SE BILDER FRA KAMPEN HER

Mjøndalen befinner seg på en spennende 4. plass i 1. divisjon, og i Nedre Eiker er det fotballfeber om dagen. Da er det kun tre poeng som gjelder mot et bunnlag som Notodden, og selv om MIF aldri kjørte over vertene, vant de til slutt kampen fortjent 0-2.

– Vi gjør en solid bortekamp, men vi kan nok bedre enn dette, sier MIF-trener Vegard Hansen etter kampen.

Den tidlige scoringen til Pål Kirkevold ga Mjøndalen ro, men i det første kvarteret av 2. omgang kunne Notodden fort utliknet til 1-1. I stedet er det MIF som øker ledelsen til 0-2, og da er kampen i realiteten over.

– Jeg syns vi har ålreit kontroll kampen igjennom, kommenterer Hansen.

LES OGSÅ: Jublet uten tomålsscoreren

Dokken roser MIF

På den andre trenerbenken ledet Kenneth Dokken Notodden for fjerde gang etter at han meldte overgang fra Birkebeineren. Han hadde ingen seire hittil, og det ble nok en nedtur søndag.

– Det blir litt sånn. Det er typisk for vår sesong i år, sier Dokken.

Han mener laget rett og slett ikke har vært dyktige nok.

– Man må gjøre seg fortjent til å få marginer, sier liungen.

Notodden-treneren var ikke mer skuffet enn at han klarte å rose motstanderen. Han er ikke overrasket over at MIF kjemper i toppen av 1. divisjon. 

– Mjøndalen er et bra lag med mange gode kvaliteter. De fortjener å ligge i toppen, sier Dokken.

LES OGSÅ: Heldige MIF tok seieren

1. omgang

Rundt 100 tilreisende MIF-supportere fikk se at Mjøndalen fikk en pangstart i Notodden.

Etter kun tre minutter utnyttet Pål Kirkevold klumsing i Notodden-forsvaret og dundret ballen kontant i nettet. 0-1!

Hjemmelaget, som kjemper i nedrykksstriden, viste til tider at de ikke var helt ufarlig. Blant annet fikk de fire cornere på rad etter rundt 13 minutters spill. De har mye ball, men MIF viser godt forsvarsspill og gjør det vanskelig for Notodden å få rom i angrep. Det er også foran mål av hjemmelaget sliter mest foreløpig.

Stian Ohr kom til et avslutning med hodet, men det er hjemmelaget som har tatt over kampen etter MIFs knallåpning.

Når kampen nærmer seg 30 spilte minutter, begynte MIF å ta nytt grep.

Diomande prøvde skuddfoten fra rundt 20 meter. Ballen ble slått til corner, som det ikke blir noe ut av. Like etter var Kirkevold frampå igjen, men Notodden-keeperen leverte en god beinparade som hindret scoring. Det ble imidlertid corner til MIF, og den ble til slutt reddet på streken etter en god Midtgarden-heading.

MIF rakk ett angrep til før pause. Diomande setter fart, men Kirkevold står i offside da han får ballen.

Det ble lagt til ett minutt, og lagene gikk til pause med 0-1-ledelsen til MIF.

DELTA: Hvem spiller best mot Notodden? Gi karakterer til MIF-spillerne på børsen her

2. omgang

Det var hjemmelaget som gikk rett i angrep etter hvilen. Først en heading fra Khalili, deretter et skudd fra rundt 18 meter fra Aksnes.

Etter 61 minutter økte MIF ledelsen til 0-2. Det var Anders Karlsen som satt ballen i åpent mål, etter klabb og babb i Notodden-forsvaret. Det hele startet med et langt innkast fra Helton.

MIFs andre scoring kom etter en periode med godt Notodden-spill. Hjemmelaget har hatt flere småmuligheter, men en blanding av en dyktig Forn i MIF-målet og udyktighet i Notodden-avslutningene, hindret nettkjenninger.

Hjemmelaget fortsatte å ha mye ball og de prøvde å gå i angrep. Men de klarte aldri å true målet nok til å få scoring. Blant annet ble Horn utspilt etter en feilberegning etter 68 minutter. Men da var det ingen Notodden-spillere i feltet som kunne ekspedere Veltas pasning i nettet.

Etter hvert virket det som at lufta hadde gått helt ut av Notodden. Mjøndalen fikk stå å trille ball på vertenes banehalvdel, da gjensto det vel 10 minutter av kampen.

Kampen ebbet til slutt ut og endte med 0-2-seier til MIF. Tre nye poeng ble dermed med hjem til Mjøndalen som viste seg som det mest effektive og målfarlige laget søndag.

Startelleveren

Mjøndalen starter med følgende mannskap:

Ivar Andreas Forn - Kyle Helton, Lars Granaas, Morten Sundli, Joakim Solberg Olsen - Stian Ohr, Anders Karlsen, Bjarne Kortgaard Ingebretsen, Vamouti Diomande - Erik Midtgarden, På Kirkevold

Benken: Andreas Haaskjold, Emil Fossum, Benjamin Stokke, Kim Berntzen, Joakim Mohn Rishovd, Benjamin Krantz

Se tabellen i 1. divisjon her

LES PÅ DT+: Slik skal MIF vokse
LES OGSÅ: MIF-trener Vegard Hansen svarte leserne

Kommentar før kampen ved sportsjournalist Magne J. Nilsen:

«Bruntrøyene er stinn av selvtillit etter ti strake kamper uten tap, og de går til søndagens oppgjør mot nedrykkstruede Notodden som favoritter. MIF har utviklet grunnspillet utover i sesongen, og gjennom dette har de også blitt tryggere defensivt.

Nykommere som Vamouti Diomande og Erik Midtgarden har dessuten gitt laget mer spisskompetanse.

Til denne kampen mangler den suspenderte midtbanestrategen Aziz Idris. Det mest nærliggende er å kjøre inn kaptein Bjarne K. Ingebretsens i hans rolle, men Vegard Hansen har også alternativer i Erik Midtgarden og Joakim Solberg Olsen.

Kenneth Dokken har overtatt Notodden, og den tidligere IBK-treneren har opplevd sene baklengsmål i samtlige av sine tre første kamper. Dokkens inntreden har dog gitt NFK et tydelig løft spillemessig og hva gjelder arbeidsmoral.»

HER KAN DU SE KAMPSAMMENDRAG:

Her scorer Pål Kirkevold det første målet for Mjøndalen:


Se video av Mjøndalens andre mål mot Notodden:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags