NEDRE EIKER: En brann i en mast stanset all togtrafikk ved Steinberg, og 2.500 husstander var uten strøm.

Klokken 15.19 meldte Jernbaneverket at strekningen var i orden igjen, og klokken 16.43 var strømmen tilbake.

Operasjonssentralen i tidligere Søndre Buskerud meldte om brannen på Twitter ved 10.30-tiden fredag formiddag.

En leser som bor i området, skriver til Drammens Tidende at brannen varte i flere minutter, og at lysene flimret i huset

Brannen ble slukket etter kort tid, men politiet var en periode redd for at masten kunne falle ned.

— Vi er redde for at masten eller noen av ledningene skal falle ned. Vi har snakket med togledelsen, og all togtrafikk forbi området er stanset, fortalte operasjonsleder Olav Myrvold til dt.no.

Dt.nos reporter på stedet fortalte at var snakk om en høyspentmast som hadde brent, og at ledningene som hang mellom disse skal ha løsnet.

El-verket var raskt på stedet for å sikre masten.

Brannvideo fra leser (artikkelen fortsetter under):

 

LES OGSÅ: Nå er brannfaren størst

Mangler strøm

Hele 2.500 husstander var uten strøm i Krokstadelva som følge av brannen. Klokken 14.30 hadde rundt 1000 hustander fått den tilbake, men 1700 husstander manglet strøm i seks timer i dag.

- Resten av våre kunder må nok vente til vi er ferdig arbeidet. Vi må dra opp en høyspentlinje som har ligget nede, og det kan nok fort gå et par timer til, men vi jobber på spreng, opplyste EB klokken 14.30.

Det var en kortslutning som var årsaken til brannen, men det er ingen indikasjon på at kulden har hatt noe med dette å gjøre.

En time etter at brannen oppsto, meldte en beboer på Hovjordet at det begynte å bli kaldt i boligen.

Barnehager stengte tidligere

I Nedre Eiker kommune holdt Eknesbadet stengt, og kommunen opplyste på sine hjemmesider at foreldre vil bli kontaktet dersom det er aktuelt å stenge skoler og barnehager.

Blant annet ble Årbogen barnehage stengt, og flere barnehager stengte tidligere enn vanlig.

- Det er fem barnehager i området, to av de er kommunale og tre private. Stenberghaugen stengte klokken tre, og Møllenhoff stengte klokken fire. Men det vil være folk der helt til foreldrene kommer og alle barna er hentet. Årbogen, Stenseth og Eknes barnehage er de tre private, de vurderer løpende hva de skal gjøre, opplyser Catharina De Lange i Nedre Eiker kommune.

Også enkelte bofellesskap var uten strøm.

- Solberglia bo- og aktivitetssenter ble ikke berørt. Ellers var det enkelte bofellesskap som var uten strøm. Der satte de ansatte i gang tiltak for å ivareta beboerne. I tillegg var noen av beboere ute på aktiviteter og jobb. De ble holdt igjen der til strømmen kom tilbake, opplyser De Lange.

Flimret opp til Krokstadelva

Ellen Sætran Aalmo bor i Krokstadelva, og fikk kjenne brannen på kroppen.

– Lampene inne hos meg flimret, og det kom en ganske høy lyd fra den.

– Det var like sterkt lys som å se på sveising, forteller hun.

Strømkart EB strømbrudd strømstans