Nedrykk eller kvalik for MIF - Makani tilbake mellom stengene

Tirsdag kveld skal det avgjøres. Rykker MIF direkte ned eller får de brune muligheten til å redde plassen i kvalikspill?

DEL

MJØNDALEN: Svaret er klart rett før klokken 20.00 tirsdag kveld. Da skal de 90 minuttene i Mjøndalens serieavslutning i fotballens eliteserie mot Aalesund være ferdigspilt (kampstart 18.00).

Rammene er klare. MIF må vinne for å ha noen sjanse til å havne på kvalifiseringsplassen. Uavgjort og tap sender de brune ned i 1. divisjon. Med seier så er Buskerud-laget avhengige av at Start taper for Vålerenga i Oslo.

Ved seier til Mjøndalen og Vålerenga så avgjør målforskjellen hvem av MIF eller Start som tar kvalikplassen.

Slik stiller Mjøndalen fra start: Sosha Makani - Syver S. Eriksen, Markus Nakkim, Sondre S. Johansen, Vetle Dragsnes, Ole A. Sveen, Christian Gauseth, Stian S. Aasmundsen, Martin R. Ovenstad, Sondre Liseth, Shuaibu Ibrahim.

Tonny Brochmann har pådratt seg en strekkskade, og er ikke tilgjengelig for Vegard Hansen i denne kampen.

Hansen som poengterer at de først og fremst må konsentrere seg om MIFs del av jobben. Så skal situasjonen vurderes mer utover i andre omgang.

– Jeg har advart om at det ikke er bare å gå ut å vinne mot Aalesund, selv om de er ferdigspilte og ligger sist. Det er mange gode spillere der, og det er ikke lenge siden de både vant og spilte uavgjort, sier Hansen.

For eksempel så er MIF forbi Start med 2-0-seier samtidig som Vålerenga slår Start også med to mål i Oslo.

Dette kan gå veien for Mjøndalen mye fordi de er store favoritter mot tabelljumbo og nedrykksklare Aalesund, mens VIF også er klare favoritter mot sørlendingene. «Enga» kjemper om bronse, og må trolig vinne siden Rosenborg puster dem i nakken.

Hos Mjøndalen er keeper Sosha Makani tilbake etter to kampers karantene – fikk rødt kort mot Haugesund. Ole Amund Sveen (strekk i leggen) skal være tilgjengelig igjen.

Klatrer MIF forbi Start og får kvalik så skal den spilles mandag 28. desember – i romjula. Én kamp på nøytral bane – Intility i Oslo – står på menyen, og motstander blir enten Sogndal eller Ranheim fra 1. divisjon.

SKJBNEKAMP: Markus Nakkim (nr. tre fra v.) og MIF skal ut i skjebnekamp tirsdag kveld.

SKJBNEKAMP: Markus Nakkim (nr. tre fra v.) og MIF skal ut i skjebnekamp tirsdag kveld. Foto:

LES OGSÅ: Derfor jubler disse MIF-gutta: – Litt rart at vi klarte det

LES OGSÅ: Disse 10 kan forsvinne fra MIF – sjekk listen på 87 spillere i Eliteserien som kan bytte klubb gratis

LES OGSÅ: Karlsen foran skjebnekampen: – Pulsen er roligere enn før ja!

Artikkeltags