Hvis du ikke lenger klarer å slå de beste, kan du søke trøst i ideen om at du muligens er god nok til å slå de nest beste.

Siden du som Strømsgodset-supporter allerede i fjor gjorde unna den vanskelige samtalen om nedrykk med barna dine, kan du nå fullt og helt konsentrere deg om egne traumer og iskalde nedrykksgrøss helt fram til advent.

En anbefalt strategi er å se halvlitersglasset med Aass som halvfullt heller enn halvtomt. Det sitter langt inne å innrømme det for deg selv, men ditt psykososiale fotballmiljø vil faktisk endres til det bedre i OBOS. Hvis du lar smerten slippe tak, kan du snart erstatte den kroniske nedrykksangsten med den oppstemte følelsen du får når du kjemper om opprykk.

Her følger en liten liste over ti ting som emosjonelt frynsete Godset-supportere kan søke trøst i, nå som OBOS-medlemskapet rykker stadig nærmere.

1. Fortsatt masse storbyfotball! Oslo byr på KFUM og nyopprykkede Grorud. Bergen har de irriterende overpresterende og kronisk konkurstruede Nest-Sotra. Utenfor Stavanger finner vi Sandnes-Ulf, det er litt som Mjøndalen bare med oljepenger. Drabantbylaget Ranheim fra Trondheim ser også ut til å bli med ned i OBOS, så storbyfølelsen kan fortsatt nytes i fullt monn av Godset-fans på bortetur.

2. Mer kortreist fotball! Mange fine turer til det rurale innlandet venter, til vibrerende metropoler som Jessheim (i praksis Gardermoen uten taxfree og frokostpils), Strømmen (et slags Gulskogen utenfor Lillestrøm), Kongsvinger (skog og harrytur), Raufoss (Vazelina-land), Hamar (innlandets bandyhovedstad) og muligens også Notodden (blues og råning).

3. Farvel, RBK! Det blir en lettelse å slippe de årlige fire til seks tapte poengene mot Rosenborg.

4. Kortere køer og god plass! Behagelig å slippe alle disse medgangssupporterne som har fylt opp tribunene rundt Gamle Gress de siste sesongene. Også digg på bortekampene, gjerne glisne tribuner og tresifret antall tilskuere. Bilkjære drammensere vil glede seg over enkle parkeringsforhold. OBS, se opp for bompengene inn og ut av hovedstaden.

5. Mer aksept for ujålete spillestil! Flott dersom Strømsgodset klarer å få en bedre struktur i angrepsspillet, men fotballen de har spilt i år virker som skapt for OBOS. Sjansen for å bli hardt straffet for defensive blemmer vil også gå vesentlig ned.

6. Comeback for «spennende unggutter»! Spillerlogistikk og kontraktsforhandlinger blir ikke det samme i OBOS. En gyllen anledning til å rydde litt i rekkene, kvitte seg med kostbare primadonnaer og gi spilletid til sultne unggutter fra nærmiljøet.

7. OBOS er karakterbyggende! På samme måte som man kan rydde i rekkene blant blaserte spillere, kan man også se seg selv i speilet og tenke: Var gullet i 2013 bare et blaff? Et år eller fire i OBOS er karakterbyggende og kan gi Godset-fans et mer realistisk syn på klubbens evner til å hevde seg i det øverste selskap.

8. Slutt på nedrykksangsten! I hvert fall under normale omstendigheter. Men iblant hender det at ærverdige østlandsklubber med koselig stadion prøver for hardt i OBOS og ender opp i Postnord-ligaen i stedet. Lite plankekjøring i Fredrikstad de siste årene, for å si det sånn.

9. Opprykksfeber hele året! Men det er ikke noen automatikk i at lag som har rykket ned til OBOS rykker rett opp igjen. Det er bare å spørre Aalesund, Start og Sogndal. I 1994 og 1999 rykket Godset ned, for umiddelbart å returnere til toppserien. Etter nedrykket i 2001 ble det derimot fem strake sesonger på nivå 2.

10. Ny sesong med Ælv Classico? Får vi anta, da. Selv en følelseskald innflytter tør ikke tenke på smerten som vil oppstå hvis Mjøndalen mot formodning klarer seg i Eliteserien. Mens Godset rykker ned.

Mer av Sven Ove Bakke:

Les også

Typisk Drammen å rote til et tilsynelatende enkelt vedtak

Les også

En ærlig beretning om alt som skjer i Drammen

Les også

Betraktninger fra bandybeltet