MJØNDALEN: Oppgjøret i fotballens eliteserie har avspark søndag kl. 17.00.

2-1-seieren mot erkerivalen Strømsgodset i Ælv Classico på Marienlyst sist helg var gull verdt for Mjøndalen, men etter 27 serierunder ligger MIF fortsatt under nedrykksstreken. Det er to poeng opp til Stabæk på kvalikplassen.

MIF har igjen Vålerenga (B) og serieleder Bodø/Glimt (H) til slutt, og bør nesten ha tre poeng i hjemmekampen mot Sarpsborg 08. Mye er selvsagt avhengig av hvordan det går med bunnkollegene Brann og Stabæk. Brann, som er på sisteplass a poeng med bruntrøyene, møter topplaget Molde hjemme, mens Stabæk har bortekamp mot Tromsø.

Etter en rekke på hele 13 seriekamper uten seier så har Mjøndalen våknet til liv den siste måneden. Nå er det blitt to seire på de fire siste kampene – og bare ett tap i samme periode. Formstigningen har gjort at eikværingene er med for fullt og kjemper om kvalikplassen (14. plass). Til sikker plass er det imidlertid for langt opp.

Trener Vegard Hansen har imidlertid hatt en utfordring med å ta ut startelleveren foran denne kampen. Sykdom har preget hele Mjøndalen-troppen den siste uken, og på det meste har ni spillere vært ute av trening på grunn av sykdom. Dermed lander Hansen på dette laget mot Sarpsborg, hvis da ikke noen må melde pass i siste liten:

Idar Lysgård - Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Adrian A. Hansen, Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth, Albin Sporrong, Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.

Motstander Sarpsborg 08 er et av de store formlagene i Eliteserien, men klarte «bare» 1–1 hjemme mot formsvake Odd sist. Før det sto sarpingene med fire strake seire.

Mjøndalen har en brukbar statistikk mot Sarpsborg 08 i Eliteserien etter de første møtene i 2015. MIF har bare tapt én av sju kamper, men står også med kun én seier. For hele fem kamper har endt uavgjort. Det ble poengdeling med 1–1 i østfoldbyen i sommer, etter at Sarpsborg utlignet på overtid. Sondre Solholm Johansen (nå Motherwell) hadde gitt de brune en tidlig ledelse.

I forrige hjemmekamp, i juni 2020, vant MIF 1–0 etter en matchvinnerscoring av Shuaibu Ibrahim (nå Jerv).

Hos Mjøndalen må forsvarer Nikolas Walstad stå over mot Sarpsborg 08 på grunn av at han pådro seg sitt fjerde gule kort mot Godset sist.

LES OGSÅ: MIFs sportssjef slutter, men uklart om han blir erstattet: – Klubben er godt ivaretatt

LES OGSÅ: Syvers store kveld på Marienlyst