Nei da, Eli. Det er ikke din skyld at du smittet faren din

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammens Tidende bringer saken om Eli (17) som er smittet av Korona som nå føler på skyldfølelse fordi hun også har smittet sine foreldre. En tenåring skal ikke føle på skyldfølelse for å ha smittet far. Heller ingen andre som smitter venner og familie eller ukjente.

Det er heller ikke slik at «barnebarna dreper sine besteforeldre» slik politikere og kommentatorer har uttalt i media. Det er en uholdbar holdning som dessverre sprer seg i det norske folk i disse tider.

Dette er en smittsom sykdom som er umulig å kontrollere hundre prosent. Det betyr at noen vil bli smittet selv om man er aldri så flink. Det er ikke nødvendigvis din skyld selv om du er smittebærer. Det er virusets skyld. Hvert år dør det 1.000-1.500 ofte gamle mennesker av influensa i dette landet. De har ofte blitt smittet av sine barn og barnebarn.

Det er ingen som «dreper de» selv ikke de som glemmer eller nedprioriterer å ta forholdsregler.

Jeg mener at ingen skal føle på skyldfølelse. Det bringer oss ikke videre.

Vask henda, hold avstand og følg regler. Gjør det beste du kan - det er mer enn nok.

Jeg tror retorikken til enkelte politikere og delvis media skaper mange ofre. Folk blir redde og sitter med skyldfølelse. For folkehelsa og den psykiske helsa kan dette være en stor utfordring. Slutt med skremmingen og skaping av skyldfølelse.

La oss heller ta vare på hverandre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken