Før helgen kunne Drammens Tidende (DT) melde om en del svevestøv i Drammen. Noe som i og for seg skjer hver vinter. Avisen slo stort opp at MDG var sjokkert over dette og vil innføre piggdekkavgift og 20 km/t grense i byen.

Det er i og for seg ikke sjokkerende at fanatikerne i MDG vil gjøre alt for å plage bilister. Det mest oppsiktsvekkende er at DT ikke klarer å stille et eneste kritisk spørsmål til MDGs leder, Catrine Janøy. Det blir nærmest pinlig med slik ukritisk journalistikk.

Det er ikke det at det er alarmerende høyt nivå for svevestøv i Drammen i forhold til andre år , men et eller annet departement har endret på hva som er grenseverdiene for svevestøv og da får vi problemer. Det er for mye svevestøv i Drammen har man kommet frem til, spesielt på Bangeløkka.

«No shit Sherlock!». Klart det er svevestøv når man måler i Drammens trafikkmaskin nr. 1, som Frp har påpekt er underdimensjonert fra den åpnet. For øvrig et sted i Drammen hvor ikke veldig mange tilbringer tid utenfor bil / buss.

Det er forholdsvis godt kjent at den optimale ratioen mellom piggdekk og piggfri er 20/80. Om andelen piggdekk er lavere blir det mindre friksjon på glatt føre, behov for mer saltning, som igjen gir mer svevestøv. I Drammen er andelen piggdekk 15 prosent (iht Statens vegvesen). Vi ligger altså litt for lavt allerede.

I vår kommune er det satset på feiing og rengjøring av veiene. Hvilket fungerer utmerket. Vi skal være glade for at noen fortsatt kjører med pigg. Det er også slik at kommunens topografi, med bratte åser, tilsier at noen har et reelt behov for dette. De skal ikke plages av nok en avgift.

LES OGSÅ: