(Romerikes Blad)

(SIDE2): Vi tør påstå at de fleste av oss har fastbrent fett eller matrester på stekebrett eller ovnsristen – med mindre du er rutinert og vasker for hver gang du lager mat.

Når rester først har brent seg fast, kan det være vanskelig å få bort skitten. Etter hvert blir det da lite fristende å bruke de skittene stekebrettene. Derfor, før du begynner med julebaksten, deler vi noen tips om hvordan du kan få rene stekebrett. Helt uten kjemikalier.

Her er fire enkle tips, ifølge svenske Aftonbladet. Vi i Side2 har imidlertid ikke testet rådene nedenfor, men må innrømme at det frister med Cola-trikset.

1. Såpe

Gni inn stekeplatene med vanlig grønnsåpe. Varm ovnen til 100 grader og sett inn platene. Varmen gjør at skitten løsner etter cirka 15 minutter.

2. Eddik

Hell eddik i platene slik at det dekker bunnen. Varm deretter ovnen til 50 grader og sett platene inn. Sjekk med jevne mellomrom om eller når skitten løsner.

3. Bakepulver

Bland noen skjeer med vann og bakepulver i en skål til det blir en fast røre. Smør røren utover platen. La dette stå i 12 rimer før du vasker opp som vanlig.

4. Coca-Cola

Hell Coca-Cola over stekebrettet og la alt stå å trekke i noen timer. Vask deretter brettet som vanlig.

En annen som også har gjort stor suksess med stekeovn-vask, er Line Reneé Eriksen. Ovnstrikset til Fredrikstad-jenta ble så bra at hun omtalte trikset på blogg sin. Innlegget ble delt tusenvis av ganger på Facebook.