Gå til sidens hovedinnhold

NHF åpner sak etter apekatt-påstand

Artikkelen er over 1 år gammel

NHF skal granske hendelsen der DHK-spiller Sindre Aho hevder han ble kalt «jævla apekatt».

DRAMMEN: Det var under kampen mellom Halden og Drammen onsdag at DHK-spiller Sindre Aho hevder seg utsatt for rasistiske ytringer av Halden-spiller Trym Bilov-Olsen.

Ytringen skal ha skjedd etter at Aho ba en annen Halden-spiller om ikke å overspille i situasjonene ute på banen.

– Det som skjedde var at en tredjeperson da kalte Sindre en apekatt. Sindre sier også at Halden-spilleren ikke ba om unnskyldning etter kampen, men gikk rundt og smålo. Sindre konfronterte ham med det, men fikk inntrykk av at Halden-spilleren ikke tok det på alvor. Flere spillere reagerte på det. Sindre har forståelse for at ting kan bli sagt i kampens hete, men rasistiske utsagn skal man ikke tåle. Det er det nulltoleranse for, fortalte daglig leder Arne Dokken i DHK til Drammens Tidende torsdag.

DHK innrapporterte hendelsen til Norges Håndballforbund, som fredag opplyser til VG at de skal granske saken.

– Påtalenemnda har besluttet ordinær saksgang. Saken blir undersøkt videre med partene – med frist 15.12 før påtalenemnda gjør sin endelige vurdering, skriver organisasjonsleder Stig Quille i en SMS til avisen.

Halden Topphåndball har imidlertid en helt annen oppfatning av hendelsen, etter at Aho skal ha bedt Bilov-Olsen om å slutte å overspille.

– Vår spiller sier da til Aho «Hold kjeft, du er verst av alle på dette her». Så sier Aho: – Hva? kalte du meg en apekatt? Bilov-Olsen slo da ut med hendene. Aho skal da ha spurt dommeren om han hørte at vår spiller kalte ham en apekatt. Dommeren svarte da nei, og så gikk kampen videre, fortalte daglig leder Marita Rognøy.

Les også

DHK innrapporterer Halden-spiller for rasisme: Skal ha blitt kalt apekatt

Les også

Storseier til DHK

Kommentarer til denne saken