Hun kommer fra Aron SK og markerte seg kraftig under dagens NM i storslalåm i Hemsedal.

Marte Monsen lå på tredjeplass etter første omgang, men kjørte inn til seier.

Den tok hun foran Thea Louise Stjernesund og Kaja Nordbye.

Monsen forteller at det var nervepirrende å sitte og vente på at de to sistnevnte skulle kjøre.

– Det var ganske så jevnt etter oss tre etter første omgang, så jeg visste at jeg virkelig måtte kjøre på og gi full gass i andre. Men ja, det var nervepirrende å vente, sier Monsen til Drammens Tidende.

– Det er utrolig stort å få med seg en kongepokal, helt fantastisk. I dag fungerte også kjøringa veldig bra, og jeg er bare så lykkelig. Både karrierens første NM-gull og kongepokal i tillegg på samme dag, jubler Monsen til NTB.

 

Sterkt startfelt

Hun legger ikke skjul på at NM-gullet betyr mye. I fjor skadet hun seg da hun strakk noen leddbånd under utforen. Da fikk hun aldri kjørt slalåm eller storslalåmen.

– Det er skikkelig gøy å lykkes i NM, i hvert fall når World Cup-jentene er med og presterer godt. Det var et sterkt startfelt, så det er klart jeg er veldig, veldig fornøyd. Det å gjøre det bra i NM er en stor prestasjon, sier Monsen.

 

Mye på reise

Hun har kjørt europacupen denne sesongen, og har bare vært tre dager hjemme i år. Det betyr at hun ikke får kjørt så mye i den bakken hun vokste opp i.

– Det er lenge siden sist. Det blir dessverre ikke så mye tid til å kjøre i Aron nå, jeg savner egentlig den tiden, sier hun.

Monsen skal kjøre alle øvelsene under NM i Hemsedal, men det er nettopp storslalåm som er hennes sterkeste gren.

I herrenes storslalåm kjørte storebror Marcus Monsen inn til en sjuendeplass. Seierherre her var Rasmus Windingstad etterfulgt av Leif Kristian Nestvold-Haugen og Andreas Sønsterud Amdahl.