DRAMMEN: Søndag formiddag i 13-tiden fikk politiet melding om at nok en hund skal ha angrepet et rådyr. Denne gangen ved Drafnkollen.

Rådyret skal ha løpt fra stedet, og viltnemnd ble sendt ut for å lete etter dyret.

Lørdag skrev Drammens Tidende om et annet rådyr, som ble funnet tirsdag, og som visstnok også skal ha blitt angrepet av en hund. Dette måtte avlives.

– Folk må ha bikkja i bånd. Dette er femte gang denne uka. Det er svært uvanlig at det er så mange angrep. Faktisk er det helt horribelt, sier Stein Vidar Andersen i viltnemnda til Drammens Tidende.

Fant rådyret

I 15-tiden fant Andersen og kollegaene rådyret inntil en husvegg, i nærheten av der angrepet skal ha skjedd.

– Det var en lite kalv, men kalven gikk så fint at vi bestemte oss for å la den være. Det hadde ikke fått så store skader at vi valgte å avlive. Vi var litt forsiktige fordi det var et garasjetak der, og vi ville ikke at rådyret skulle bli skremt og dette ned, sier Andersen.

Han er oppgitt over at de måtte ut på enda et slikt oppdrag. Det har vært flere hunder som har angrepet rådyr den uka, enn som har blitt påkjørt av bil.

– Det er mye snø i skogen, og rådyret har ikke sjans til å komme seg unna. Folk må ha kontroll på hundene sine. Denne hadde på seg GPS, så den var sluppet løs med vilje. Det er helt hårreisende at man slipper hunden ut i skogen nå, sier Andersen.

Vil ikke kommentere

Politiet har vært i kontakt med hundeeier. Hundeeier er avhørt og blir anmeldt for forholdet, skriver politiet på Twitter.

– Vi ønsker ikke å kommentere innholdet i avhøret, sier operasjonsleder Merete Kvaal.