Gå til sidens hovedinnhold

– Nå vil vi rykke opp til eliteserien

Artikkelen er over 3 år gammel

Jørgen Becher holdt målshow da NOR 92 vant seriefinalen mot Lillestrøm 10–3 mandag kveld. Nå skal veldig mye gå galt om ikke Nedre Eiker-laget spiller kvalik til eliteserien i april.

NEDRE EIKER: Jørgen Becher banket inn halvparten av NOR 92s mål i storkampen mot Lillestrøm. Laget står nå med 12 strake seire på like mange kamper.

– Nå vil vi rykke opp til eliteserien igjen. Det er målet denne sesongen, sier Jørgen Becher.

Innebandylaget fra Nedre Eiker rykket ned fra eliteserien for to år siden, og ble nummer to i 1. divisjon øst i forrige sesong. Nå er laget mer utviklet, og det prates om opprykk igjen.

– Vårt laveste nivå er fremdeles litt for lavt, men vi er gode nok til å klare oss i eliteserien nå. Det føler jeg meg trygg på. Men vi er fremdeles et lag under utvikling. Vi må fortsette å ha progresjon, fastslår trener Manne Strandberg.

LES OGSÅ: NOR 92 tok sin 11. strake seier

Kvalik i april

Han så et lag som vaklet litt mot Vålerenga onsdag i forrige uke. NOR 92 slet seg til 6-5-seier borte, og tapte den siste perioden 4–2.

– Den siste tiden har vi brukt for mye tid med ball og sinket spillet. Jeg mener fortsatt at vår egen utvikling av laget og enkeltindivider er viktigst. Jeg vet at gutta er revansjelystne og det håper jeg motstanderen skal få svi for i dag, sa Strandberg til nor92.com før kampen mot Lillestrøm.

Det nest siste laget i eliteserien og tre eller fire vinnere fra 1. divisjon møtes i kvalikspillet i Langesund helgen 6–8. april. De to beste lagene til slutt spiller i eliteserien neste sesong.

LES OGSÅ: Disse lagene møtes i første kvalikrunde til NM

To kjappe mål

NOR 92 fikk en pangstart på kampen. Lillestrøms Thomas Christiansen ble utvist i fem minutter allerede etter 34 sekunder, og hjemmelaget lot seg ikke be to ganger.

Først banket Jørgen Becher inn 1–0 etter 2.41. Et snaut minutt senere var Tommi Ahola på ferde og sørget for 2–0. Dermed hadde NOR 92 satt tonen.

Jørgen Becher satte inn nok et mål før LSK reduserte. Dermed sto det 3–1 til Tigers til pause. Med til kampbildet hører det også at NOR-keeper Kristian Brunvoll reddet to straffer.

LES OGSÅ: – Norge har mye mer å gå på

God på straffer

– Jeg pleier å være ganske god på straffer, og prøver å gjøre spillerne usikre, sier Kristian Brunvoll, som har eliteserieerfaring fra både Sveiva og Akerselva. Målvakten kom til NOR 92 før denne sesongen.

– Nå er jeg klar for å rykke opp til eliteserien igjen, sier keeperen, som fastslår at kampene fram mot kvalikspillet blir viktig trening.

– Vi har fremdeles mye å gå på, sier Brunvoll.

– Det ble litt rotete med mye utvisninger. Vi skal komme tilbake å sette mer trykk, sa Becker etter den første perioden.

I den andre perioden banket Becher inn tre nye mål, og dermed tok hjemmelaget kveldens andre pause med 6–2 ledelse etter at LSK redusert nok en gang.

Leder med 13 poeng

NOR 92 leder med 13 poeng på LSK, og har så godt som sikret seg kvalikspill  om en plass i eliteserien. Det er seks kamper igjen å spille. Med tap hadde LSK hatt en liten mulighet til å ta igjen NOR 92 som så langt er ubeseiret i 1. divisjon øst.

NB! Selv om innebandykampen mellom NOR 92 og LSK gikk inne i sommertemperatur ble også den påvirket av det rufsete snøværet utenfor Mjøndalshallen. Dommerne satt fast i Spikkestadbakkene mandag kveld, og kampen ble derfor utsatt en halvtime.

FAKTA: NOR 92-Lillestrøm

Innebandy, 1. divisjon, avd. øst, herrer

NOR 92-Lillestrøm 10-3 (3-1, 3-1, 4-1)

Mjøndalshallen - 175 tilskuere.

Mål: 1-0 Jørgen Becher 2.41, 2-0 Tommi Ahola 4.22, 3-0 Jørgen Becker 11.00, 3-1 Thomas Christiansen 13.05, 4-1 Jørgen Becker 26.12, 4-2 Thomas Christiansen 30.21, 5-2 Jørgen Becher 36.27, 6-2 Jørgen Becher 38.08, 7-2 Jørgen Ripel 44.15, 8-2 Didrik Grøstad 45.08, 9-2 Kristian Becher 48.50, 9-3 Anders Nordhagen 48.54, 10-3 Raymond Jensen 42.44,

Dommere: Håvard Pedersen og Endre Pedersen.

Utvisninger: NOR 92 6 min. Lillestrøm 11 min.

 

Kommentarer til denne saken