Å vinne hver kamp.

Det var det ubeskjedne målet for NOR 92 denne sesongen. Laget rykket ned fra eliteserien i fjor, og har med andre ord forhåpninger om en kort visitt i 1. divisjon.

Men det uttalte målet gikk raskt i vasken i Tegleverkshallen i Oslo søndag kveld. For serieåpningen ble alt annet enn den kampen NOR 92 hadde håpet på. For på den andre siden sto et annet lag med opprykksambisjoner, Vålerenga innebandy.

- Vi møter et bra lag. I dag var det voksne menn mot unge gutter. Dessverre var det vi som var ungguttene, sier NOR-trener Mikael Sjöqvist etter kampen.

Forferdelig avslutning på andre periode

Det hjalp lite at lagets veteran, Tobias Hulterström, kriget inn kampens første mål. 1-0 ble snudd til 1-3 i løpet av den første perioden.

- Det er kjedelig å begynne som i dag. Vi var ikke helt på fra start, selv om det ikke ble så mye bedre etterhvert, sier kaptein Simen Bendiksen.

For 1-3 ble raskt til 1-4 da lagene entret banen etter den første hvilen. Henrik Gommerud reduserte en gang for NOR 92, men kun sekunder senere scoret Enga sitt femte for kvelden.

Og vondt ble til enda verre. Mye verre. Under minuttet var gått før det stillingen var 6-2. Til siste pause var det hele 7-2 til Oslo-laget. Da hadde begge de to viktigste spillerne til NOR måttet ta turen til benken etter å ha fått hver sin trøkk.

- De er flinke til å dekke skudd, presse og komme opp i press. De er ikke nødvendigvis så teknisk bra, men de løper mye, sier Bendiksen.

I den tredje perioden fikk NOR 92 straffe, men da nettopp kaptein Bendiksen snublet i det han skulle skyte, da endte det med stortap i seriestarten.

- Jeg skulle dra ballen rundt keeper. Men akkurat da jeg skulle vippe den i mål så mister jeg den. Så tenkte jeg at jeg skulle prøve å kaste meg etter den. Jeg vet det ser veldig klønete ut, men jeg måtte prøve, ler Bendiksen etter kampen.

Timmy Sedin reduserte en gang til for NOR, men kampen endte til slutt med tap, 8-3. På mange måter var en klønete straffe symptomatisk for hele kampen.

Debuterte med mål og målgivende

Etter nedrykket forrige sesong har Drammensklubben skiftet ut en rekke av spillerne i stallen. Sju spillere har forsvunnet, åtte spillere har kommet inn. Av de åtte nye på laget er hele sju av dem fra egen juniorstall.

- Det var en realitetssjekk for en del av spillerne. De spiller sin første kamp på dette nivået, steget opp er kanskje større enn mange tror. Men noen viser seg frem, sier Sjöqvist.

Blant de nye spillerne finner vi dagens kanskje største lyspunkt for NOR 92, Henrik Gommerud. 18-åringen var en av de som kom opp fra egen juniorstall, og svarte med både mål og målgivende i sin debut.

- Det var gøy. Jeg syns vi spilte en grei kamp. Jeg syns ikke nivået var så ille som jeg hadde trodd, sier Gommerud.

Han, som resten av laget, var skuffet etter tapet i åpninskampen.

- Jeg er fornøyd med å score, men vi kan så mye bedre, sier 18-åringen.

Skal kjempe i toppen

Sesongstarten ble ikke den man hadde håpet på i NOR 92. Laget hadde mål om å vinne hver kamp, og dermed kjempe om opprykk. Å kjempe om opprykk er fortsatt et mål, men kanskje ikke det viktigste.

- Vi har en langsiktig plan om at vi skal utvikle laget og bli bedre og bedre for hver kamp. Det er et generasjonsskifte i klubben, sier trener Sjöqvist.

- Er målet å rykke opp?

- Nei, ikke uttad. Vi jobber med å utvikle spillere. Vi har håp om å være med i toppen. Det er tidlig, men vi har et mål om å være med i toppen.