Gruppeseieren sendte Norge til Europamesterskapet neste år og henviste Kroatia til toeromspill.

– Det var fantastisk å ri det av på en veldig nervøs dag. Vi hadde ikke særlig flyt i dag, men dette er en gjeng som pleier å klare det til slutt, og de gjorde det denne gang også, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud til NTB

Botheim er klubbløs etter at hans Krasnodar-avtale ble kansellert. Han gikk opp i lufta og stusset Norge opp i 2-1 på et frispark fra Håkon Evjen. Da hadde det gått 77 minutter, og Norge var i trøbbel etter 1-1-målet til Ildar Alekperov noe før. Utligningen kom etter svakt norsk forsvarsspill. Markus Solbakken spilte tilbake, og Jesper Daland bommet på ballen så Alekperov kom gjennom.

Marienlyst stadion i Drammen er Larsens lekegrind. Hele ti av hans elleve U21-scoringer, er kommet på kunstgresset til Strømsgodset. For halvannen uke siden avgjorde han nøkkelkampen mot Kroatia samme sted. 3-2-målet hans kom på overtid.

– Ja, hva er det med meg og Drammen? Jeg tenkte på det før kampen i dag at jeg hadde scoret i alle de fire første hjemmekampene i denne kvalifiseringen. Da passet det med et mål også i dag, sa Larsen til NTB.

EM spilles i perioden 9. juni til 2. juli neste år i Romania og Georgia. Trekningen skjer 18. oktober i år. Der skal 16 lag fordeles på fire grupper.

Tyskland starter mesterskapet som tittelforsvarer.

Trøblet

Norge hadde førsteomgangen i sitt grep, og det endte med to-tre brukbare sjanser. Men det markante trykket på Aserbajdsjan lot vente på seg. Det var ikke den store flyten i Norges spill.

Rytmen stemte da Larsen ordnet 1-0 snaut ti minutter inn i andreomgangen. Han flikket et innlegg fra Sebastian Sebulonsen i mål. På veien mot nettet var ballen så vidt innom en aserbajdsjansk forsvarer.

Norge har ikke spilt U21-EM siden 2013. Da ble det norsk bronse. Det ble det også i 1998, første gang Norges ungdomslandslag var i sluttspill.

Like etter Aserbajdsjans utlikning kolliderte en av assistentdommerne med en av gjestenes innbyttere. Begge gikk ned for telling, men kom på beina etter litt behandling. (NTB)

Kampfakta Norge-Aserbajdsjan

EM-kvalifisering fotball menn U21 tirsdag, gruppe A i Drammen:

Norge – Aserbajdsjan 2-1 (0-0)

Marienlyst stadion

Mål: 1-0 Jørgen Strand Larsen (54), 1-1 Ildar Alekperkov (65), 2-1 Erik Botheim (77).

Dommer: Luka Bilbija, Bosnia-Hercegovina.

Gult kort: Jørgen Strand Larsen (45+1), Johan Hove (67), Sebastian Sebulonsen (87), Norge, Elvin Jafarguliyev (77), Nihad Guliyev (90+4), Aserbajdsjan.

Norge (4-4-2): Kristoffer Klaesson – Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Jesper Daland, Fredrik Oppegård – Tobias Christensen (Osame Sahraoui fra 55.), Kristian Malt Arnstad (Håkon Evjen fra 46.), Johan Hove, Emil Konradsen Ceïde (Markus Solbakken fra 63.) – Jørgen Strand Larsen, Erik Botheim (Hugo Vetlesen fra 90.).