Norsk gull verdt 1,4 milliarder: Ødegaard og Haaland senket Romania

Norges Erling Braut Haaland feirer etter scoring mot Romania. Kristoffer Ajer og Martin Ødegaard følger med bak.

Norges Erling Braut Haaland feirer etter scoring mot Romania. Kristoffer Ajer og Martin Ødegaard følger med bak. Foto:

Av

Martin Ødegaards plan fungerte ikke mot Serbia, men søndag ble samarbeidet hans med Erling Braut Haaland altfor mye for Romania i 4-0-seieren.

DEL

De to (Haaland 876 mill. og Ødegaard 493 mill.) er verdsatt til nesten 1,4 milliarder kroner av nettstedet Transfermarkt.

Før kampen mot serberne lanserte Ødegaard en enkel oppskrift på norske mål.

– Det er bare å gi ham ballen. Så regner jeg med at han dunker inn et par (mål). Det er en fin jobb å ha, sa han om Haaland på en pressekonferanse,

Opplegget skurret kraftig mot Serbia på en dag der Norge ikke kom opp på sitt beste.

Søndag var motstanden en klasse enklere. Etter 13 minutter dro Haaland nytte av en perfekt pasning fra Ødegaard og ordnet 1-0. Ballen gikk inn via keeper Ciprian Tatarusanu.

Noe senere i 1.-omgangen var Haaland alene gjennom. De fleste TV-seerne så for seg 2-0, men skuddet ble stoppet av Tatarusanu.

Show

Etter pause la så Ødegaard ballen til Haaland foran åpent mål, og det sto 3-0.

Haaland flørtet med et hattrick like etter, men avslutningen hans gikk nok en gang på Tatarusanu. Den tredje scoringen lot ikke vente lenge på seg. Haaland hamret inn 4-0 fra snaut 16 meters hold. Ikke lenge etter sa han takk for seg for kvelden og ga erstatter Joshua King en klem på vei av banen.

Borussia Dortmund-spissen har seks mål på sine fire siste landskamper. Haaland skjøt blankt da Norge forsvant ut av EM-omspillet mot Serbia (1-2-tap etter ekstraomganger).

Før det ble det tre scoringer mot Østerrike og Nord-Irland.

Koste seg i intervjuet

De to norske stjernene hadde en god tone i TV 2- intervjuet etter kampen. Ødegaard var skuffet over at Norge ikke hadde klart å levere denne prestasjonen mot Serbia.

– Vi måtte slå tilbake i dag, og det gjorde vi på en bra måte. Det er litt surt at vi gjør det i dag og ikke mot Serbia, sa Ødegaard.

Han innrømmet at Serbia-kampen kommer til å sitte i lenge, men løsnet opp da Haaland avbrøt intervjuet.

– Det var kjekt i dag. Det er kjekt å spille med han her (Ødegaard), og vi skal bare bli bedre med årene, sa Haaland, som fikk skryt tilbake.

– Det er luksus å ha ham der. Vi vet at når vi kommer med ballen, er det bare å få den inn i bakrom, så starter han perfekt hver gang, sa Ødegaard.

Haaland fikk også spørsmål om han skal nå Jørgen Juves landslagsrekord på 33 mål. Det svarte han unnvikende på, men at det var målet.

– Ja, den skal du ha, var den klare beskjeden fra Ødegaard.

Scorer hvert 71. minutt

Haaland har 428 minutters A-landslagsfotball siden han debuterte for vel et år siden. Hittil står han med et mål hvert 71. minutt.

Norge fortsetter Uefas nasjonsliga mot nordirene onsdag. Seier der sender det norske laget for fullt tilbake i kampen om puljeseieren.

Turneringen avsluttes for norsk del i november med vriene bortekamper mot Østerrike og Romania.

Artikkeltags