Norge var oppe på 21-22, og da var tyskerne presset etter å ha hatt en klar ledelse kort før. Men mot slutten klarte ikke Norge å komme seg à jour.

Nederlaget gjør at veien videre i turneringen trolig blir vrien for de norske gutta. Torbjørn Sittrup Bergerud fra Røyken er med på å forsvare det norske håndballmålet for Norges OL-lag.

Norge spiller mot gruppetoppen Frankrike søndag. Franskmennene har imponert i OL og lekte med Spania fredag. Spanjolene slo de norske gutta tidligere i turneringen.

Havner Norge på fjerdeplass blir det sannsynligvis kvartfinale mot regjerende OL- og verdensmester Danmark.

Kan ryke ut

Det er også risiko for at det ender med femteplass for Norge, og i så fall er OL over allerede søndag.

Norge slet tungt i store deler av førsteomgangen og lå under med fem mål flere ganger. Sander Sagosen ble tatt hardt av tyskerne og slet med avslutningene. Han traff bare på to av sju skudd før pause.

Tysklands keeper Andreas Wolff spilte strålende det første kvarteret og hadde snaut 70 i redningsprosent etter 15 minutter.

Det ble marginalt bedre i angrep i andreomgangen for Norge, men endte i en ny kveld i en publikumstom Yoyogi-arena der avslutningene kostet dyrt.

Dansk fordel

En uttelling på rundt 50 prosent gjør at det er vrient å vinne kampen mot en såpass god motstander som Tyskland.

Det tyske keeperparet klarte seg klart bedre enn det norske. Og Johannes Bitter reddet og reddet mot slutten av kampen.

I den andre gruppen tyder det meste på at Danmark topper til slutt. Danskene har vunnet alle sine fire kamper hittil, sett sterke ut og møter Sverige i siste runde.

Egypt ligger best av til å ta andreplassen. Sverige må slå Danmark klart for å kunne vinne gruppen, men svensk tredjeplass virker som det mest sannsynlige.

Oppsettet for kvartfinalene er at puljevinnerne møter firerlaget fra den andre gruppen, toer mot treer og så videre.

Ved poenglikhet i gruppespillet teller innbyrdes oppgjør for å skille lagene.