Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian-sjefen lettet og glad over at kriseplanen gikk gjennom

Det var en tydelig lettet og glad Norwegian-ledelse som møtte pressen etter at selskapets aksjonærer hadde sagt ja til deres kriseplan.

– Det er en utrolig lettelse vi føler nå. Samtidig er det en følelse av innestengt jubel. I disse koronatider har man lyst til å hive seg rundt halsen på folk og juble og handshake, men må liksom holde det litt inne, sa konserndirektør Jacob Schram på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Konserndirektøren takket aksjonærer, ansatte, obligasjonseiere, kunder og myndigheter, og han takket for alle støtteerklæringer i en situasjon han kaller «den mest spennende finansthrilleren i norgeshistorien» og et «gigantisk stormvær».

– Bedre rustet finansielt

– Det som har skjedd nå, er at vi egentlig har fått startlisensen til New Norwegeian. Vi er langt bedre rustet nå finansielt, vi er bedre tilpasset og rustet strategisk til å fortsette etter koronakrisen. Men samtidig som vi strekker hendene i været og jubler, så ligger det mye hardt arbeid foran oss. Det er nå vi skal ta det fra strategi til gjennomføring, sa han.

Et overveldende flertall av Norwegians aksjonærer stemte ja til ledelsens redningsplan på en ekstraordinær generalforsamling mandag. Målet med redningsplanen til konsernsjef Jacob Schram har vært å få tilgang til et statlig kriselån på 2,7 milliarder kroner.

– Vi må ikke glemme at denne planen forutsetter at vi flyr som i dag fram mot april 2021, altså med sju fly, men hvis etterspørselen kommer tidligere og vi kan slippe opp tidligere, vil vi selvfølgelig, som andre flyselskaper, tilpasse oss det, sa Schram.

– Historisk dag

Norwegian-ledelsen har i ukevis arbeidet intenst med hvordan de skal skaffe nok egenkapital til å kunne utløse det statlige kriselånet. Et avgjørende ledd i planen har vært å få eierne av obligasjonslån med på at deler av lånene gjøres om til aksjer, noe de lyktes med søndag før aksjonærene godtak redningsplanen mandag.

– I dag er intet mindre enn en historisk dag. I dag er den første dagen for det vi kan kalle nye Norwegian, sa styreleder Niels Smedegaard på videolink fra København under pressekonferansen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken