Rettighetene til å sende norgesmesterskapet i fotball er delt mellom mediehusene i Amedia, TV2 og NRK.

Det er knyttet stor spenning til kampen mellom Eik Tønsberg og Strømsgodset. Kampen sendes som hovedkamp på NRK, som har meldt at de kommer fra Oslo med 18 ansatte, to produksjonstrailere og milevis med kabler.

Det betyr at verken Drammens Tidende eller Tønsbergs Blad skal sende selve kampen, men skjermen blir ikke svart likevel. Tønsbergs Blad filmer publikum, og skal lodde stemningen med intervjuer fra både tribunen og indre bane før og underveis i sendingen.

For fotballkommentator Henrik Ogann blir sendingen ekstra utfordrende.

– Nå må jeg snu meg rundt og tenke litt annerledes. Vi hadde planlagt å sende kampen som normalt, sier han.

Følg kommentatoren direkte

I den lille kommentatorbua blir Ogann selv showet. Kameraet, som til vanlig ville vist kampen, snus slik at vi som publikum får se kommentatoren hele tiden.

– Dette blir som å reise tilbake i tid. Da jeg var liten, elsket jeg å høre ulidelig spennende fotballkamper på radio. Nå må jeg forberede meg på en annen måte. At seerne ikke ser kampen, gjør at jeg må ned i detaljene. Jeg skal hjem fra jobb og øve i kveld, sier han onsdag ettermiddag.

Vurderte å stille i dress

– Min morfar pleide å skru av lyden på NRKs sendinger og høre svenskene kommentere internasjonale mesterskap. Kan det være noe å anbefale for folk som ser kampen hos krinken? Av med lyden og opp med kommentatoren på tb.no?

– Haha, akkurat det gjør jeg også innimellom. Ikke for å henge ut norske fotballeksperter, men det hender faktisk jeg kjører lyden fra svenske eller britiske kommentatorer, sier Henrik Ogann.

– Det skal visst bli en festdag på stadion. Hva skal du ha på deg, og kommer det gjester?

– Jeg vurderte selvsagt dress, men jeg tror det blir for varmt. Det blir sommerlig pent. Og det kan absolutt dukke opp gjester i bua.

Sendingen kan du se fra 19.30.