DRAMMEN: Elvefestivalen er en kjent tradisjon for drammenserne som har holdt på i flere år. Festivalsjef for Elvefestivalen, Louise Winness Prestgard og prosjektleder Tania Illum-Iden for Working Class Hero og Union Rock, samarbeider nå om en dag for barna under festivalen.

Samarbeidet har ført til den nye festivalen, Elvekids.

Prestgard kan meddele til Drammens Tidende at hun er superglad for samarbeidet mellom Elvefestivalen og Union Rock. Hun tror arrangementet blir veldig bra og er stolt over å få til en slikt arrangement.

– Arrangementet sikrer et enda større innhold for barna under Elvefestivalen, det blir en koselig familiedag i byen, forteller Festivalsjefen.

Elvekids skal være søndag 21. august, altså dagen etter at Elvefestivalen for voksne er ferdig. Arrangementet skal være på Union Scene i Drammen.

Disse tre artistene skal opptre på Elvefestivalen: – Det blir ko-ko bra

– Ønsket å gjøre mer for barn og unge

– Union Rock har i flere år ønsket å gjøre mer for barn og unge på en mye større skala enn tidligere, og selv om Elvefestivalen har barnearrangement under Elvefestivalen på både lørdagen og søndagen kom vi med et forslag om konserter og andre aktiviteter som ikke vil være konkurrerende med disse, står det i pressemeldingen.

De kan fortelle at Elvekids er basert på oppsettet til Working Class Hero Kids på Union Scene for årets prøvegjennomføring.

På denne måten håper de konseptet kan lære, utvikles og vokse over tid.

Tania Illum-Iden vil fungere som prosjektleder for Elvekids, og hun kan meddele at Union Rock vil stå for selve utførelsen av arrangementet i år med god støtte fra Elvefestivalen.

– Det er 10 år siden Turbotroll spilte på Elvefestivalen for første gang og nå kommer de tilbake, og det må selvsagt feire, forteller de.

Den lokale barnebokforfatteren og kunstneren Marius Norup Normann skal være til stede. I tillegg kan Elvekids meddele at det vil bli ellers kjente og populære aktiviteter.

– Barna er viktig

Det er første gang Elvefestivalen arrangerer et slikt arrangement for barn i samarbeid med Working Class Hero og Union Rock.

– Vi får testa dette i år, og vi satser på et langvarig samarbeid, forteller Prestgard.

Festivalsjefen forteller at det ikke er første gang de har noe for barn, men at dette blir første gang de samler alt på ett sted.

– Med både kultur, verksteder og underholdning.

Hun forteller at arrangementet er med på å sikre en bredde og kvalitet under festivalhelgen. Det er viktig for dem at festivalen skal være et tilbud for alle aldre, og at det er viktig å lage noe for barna også.

Grått er rått: – Heier på det naturlige

– Betydd mye

Christin Bastiansen bor i Drammen, og er en del av musikkgruppa Turbotroll som hadde sin live-debut på Elvefestivalen for ti år siden.

Bastiansen har vært en del av gruppa siden da, og skal også være med når de kommer på Elvekids 21. august. Øvrige medlemmer er Tone Rekdal Sperre, Geir Kristian Breivik og Ole Morten Sommer. Alle utenom Sommer har vært en del av gruppa siden 2012.

Det at de fikk muligheten til å spille sangene sine live for første gang, og presentere låtene sine for folk på Elvefestivalen har betydd mye, forteller Bastiansen.

– Det var kjempegøy å få spille der. Det var første jobben vi hadde som band, og få mulighet til å ha den på Elvefestivalen har betydd mye for oss, forteller hun.

Turbotroll lager musikk for barn med tekster og temaer som barn er opptatt av. De ønsker å få med barna til å synge og danse, og Bastiansen kan hinte med ny sang og overraskelser når de skal på scenen under Elvekids.