Kommunens administrasjon og folkevalgte med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen har som kjent godkjent de enorme byggeplanene i Konnerud sentrum. Statsforvalteren har avfeid alle anker fra «folket».

Politikernes beslutning må være et slag under beltet mot deres tidligere politikerkolleger som var fremsynte nok til å begrense Konneruds utvikling med årlige byggekvoter på grunn av manglende veikapasitet til/fra Konnerud.

Hvordan kunne det skje? Hvordan kunne man totalt over natten tillate 600–700 leiligheter uten en eneste krone eller plan for bedre veikapasitet?

Nå er man i gang med innsalget av de fristende leilighetene. Inntil i dag har Hallermoen vært Konneruds flaggskip på populært boområde. Hallermoen-navnet har vært så populært at eiendomsmeglerne med stor frekkhet har annonsert hus til salgs langt utenfor Hallermoens grenser.

Endelig skal vi nå komme enda høyere på skalaen. Nå får vi på Konnerud også vårt Panorama (Konnerud Sentrum Panorama) og vår Park (Konnerudparken). Nå mangler vi bare Brygge. Den kommer sikkert i et senere byggetrinn sør for Svensedammen skole. Skal vi tippe Svensedammen Brygge selv om det er ganske langt fra Svensedammen?

Her har politikerne og utbyggerne kun hatt en tanke i hodet. «Sett i gang byggingen og la oss tjene penger». Drammen kommune Eiendomsutvikling sitter jo selv i «førersetet» for et av utbyggingsselskapene. Er det det vi normalt kaller «Bukken og havresekken?»

Det fristes med shopping, treningssenter, skogen og direkte gange med tøfler fra soverommet til butikken. Skal man til byen en plass kan man bare hente bilen i garasjen eller ta en av de mange bussene til torvet.

Det sies ikke noe om begrenset veikapasitet. Det sies heller ikke noe om de velsignede syklene som planleggerne lanserte høyt oppe i prosjektet. De skulle jo erstatte bilene. Man har jo allerede foreslått å legge ned en barnehage. Antakelig har man kalkulert med at det ikke kommer småbarnsfamilier i de nye leilighetene, men en mengde eneboliger skal sikkert fylles opp med barnefamilier.

Politikerne og prosjektet sier ingen ting om planer for utvidet kapasitet på barne- og ungdomsskoler. De har heller ikke sagt noe om utvidelse av omsorgstjenester og omsorgsboliger. 600–700 leiligheter i dette konseptet tilsier nok en høy snittalder?

Jeg skulle gjerne sett at det var kommunevalg i år. Men la oss ikke fortvile. Om to er det kommunevalg. Da vil heisekraner og betongbiler minne oss på hva som skjedde i Drammen Bystyre høsten 2020.